Telina umpluta cu orez
PrinteazaTelina umpluta cu orez
- 6 teline mijlocii
- 1 ceapa tocata
- 1 felie de franzela
- 1 ceasca de orez
- 1 ceasca de ulei
- sare
- piper macinat
- 4 rosii decojite
Mod de preparare:
Curata telinele de coaja groasa, taie un capacel la fiecare si goleste-le de miez cu un cutit ascutit. Separat, alege si fierbe orezul, scurge-l si caleste-l in ulei, impreuna cu ceapa tocata si 4 rosii taiate felii subtiri (se pot inlocui cu bulion).
Sareaza si pipereaza amestecul dupa gust, dupa care umple telinele. In amestec pune (la urma) o felie de franzela rumenita in ulei, si taiata cuburi mici.
Telinele umplute le asezi intr-o forma unsa cu ulei pe care o introduci in cuptorul cald, cu miezul de teline asezat printre legumele umplute. Stropeste cu putin sos de rosii.
Telina umpluta cu orez
Pofta buna!
Iese foarte bun. telina este foarte dulce si aromata