Ţelină umplută

Printeaza

Ţelină umplută: Cureţi de coajă 6 ţeline, le scobeşti cu un cuţit, iar miezul îl pui separat într- un vas emailat. Celor 6 ţeline le vei tăia partea de jos pentru a le face astfel o “bază” stabilă.

Umpli ţelinele cu un amestec de cartofi tăiaţi cubuţele, ardei verde şi roşu tăiat mărunt, roşii decojite tăiate fin (fără seminţe). Astfel umplute “coşuleţele” din ţelină le ornezi cu frunze de pătrunjel sau tarhon şi le pui la înăbuşit în puţin ulei de măsline într-o tigaie cu pereţi înalţi.

Apoi le aşezi într-o cratiţă înaltă, unele lângă altele, iar peste ele adaugi miezul de ţelină (care a rezistat de la scobirea acestora), tăiat cubuleţe. Umpli cratiţa cu apă şi torni câteva linguri de ulei.

După ce au fiert, le acoperi cu un sos format din: 2 linguri bulion, 1 lingură făină, 1 păhărel de smântână, toate bine amestecate. Cratiţa cu ţelinele fierte o introduci în cuptorul preîncălzit şi o vei ţine până când sosul scade şi ţelinele se rumenesc.

Inainte de a le aduce la masă, le ornezi cu pătrunjel tăiat fin. în funcţie de gust, le poţi mânca şi cu smântână sau chiar cu iaurt.

 

Poftă bună!

 

 

 

Smoothie cu Morcov și Țelină Apio

Smoothie cu Morcov și Țelină Apio – Într-o lume din ce în ce mai agitată, găsirea unor opțiuni sănătoase și rapide pentru micul dejun sau gustările de peste zi poate fi o adevărată provocare. Un smoothie de morcov și țelină apio nu doar că îți oferă o doză generoasă de vitamine și minerale, dar este […]

Coleslaw cu Țelină și Morcov

Coleslaw cu Țelină și Morcov: Este o salată crocantă și revigorantă, perfectă pentru a însoți o varietate de feluri de mâncare. Această rețetă combină prospețimea țelinei și dulceața morcovilor, oferind o explozie de arome și texturi care sunt atât delicioase, cât și nutritive. Ideală pentru picnicuri, grătare sau prânzuri rapide, această salată este ușor de […]

Pui Picant cu Țelină și Ardei Iute

Pui Picant cu Țelină și Ardei Iute din: piept de pui, telina, ardei iute, usturoi, sos de soia, otet de orez, zahar brun, ulei de susan, ulei de masline, sare, piper. Această rețetă îmbină suculența cărnii de pui cu crocanța țelinei și căldura ardeiului iute, creând un fel de mâncare delicios și plin de aromă. […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.