Tempura de fructe de mare şi legume

Printeaza

O reteta delicioasa de tempura de fructe de mare si legume din: fructe de mare, vanata, sparanghel, dovlecei, ceapa, faina de orez, faina alba, panko, bicarbonat, apa minerala, ulei de floarea soarelui si sare.

Ingrediente:Tempura de fructe de mare şi legume

  • 300 g fructe de mare (calamari, sepii mici, caracatiţă)
  • 1 vânătă
  • 6 fire de sparanghel
  • 3 dovlecei
  • 1 ceapă
  • 150 g faină de orez
  • 150 g faină albă
  • 200 g panko (pesmet japonez) sau alt pesmet cu granulaţie mare
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • apă minerală
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă fructele de mare, eviscerând calamarii şi eliminând sacul cu cerneală al sepiilor. înlătură ochiul caracatiţe­lor şi spală fructele de mare foarte bine, zvântă-le şi taie-le bucăţi.

Spală legumele, curăţă ceapa şi sparanghelul şi ta- ie-Ie (ceapa – rondele groase, sparanghelul — în două, pe lungime).

Taie vânătă în sferturi, scobeşte-i interiorul cu seminţe, lăsându-le un perete de circa 4 mm, apoi taie-le fâşii lungi; procedează la fel cu dovleceii.

Cerne cele două tipuri de făină împreună cu bicar­bonatul, toarnă apa minerală rece bătând totul cu un tel, apoi cu o furculiţă (nu are importanţă dacă rămân câteva cocoloaşe mici). Compoziţia trebuie să aibă consistenţa aluatului de clătite.

Trece legumele prin aluat, scurge-Ie şi presară- le cu pesmet. Prăjeşte-le în baie de ulei încins până când devin aurii. Scoate-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă.

Procedează la fel şi cu fructele de mare, după ce le-ai trecut mai întâi prin puţină faină. Sărează după gust şi serveşte.

Tempura de fructe de mare şi legume

Tempura de fructe de mare şi legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • legume tempura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.