Tempura de fructe de mare şi legume
PrinteazaO reteta delicioasa de tempura de fructe de mare si legume din: fructe de mare, vanata, sparanghel, dovlecei, ceapa, faina de orez, faina alba, panko, bicarbonat, apa minerala, ulei de floarea soarelui si sare.
- 300 g fructe de mare (calamari, sepii mici, caracatiţă)
- 1 vânătă
- 6 fire de sparanghel
- 3 dovlecei
- 1 ceapă
- 150 g faină de orez
- 150 g faină albă
- 200 g panko (pesmet japonez) sau alt pesmet cu granulaţie mare
- 1 linguriţă bicarbonat
- apă minerală
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- sare
Mod de preparare:
Curăţă fructele de mare, eviscerând calamarii şi eliminând sacul cu cerneală al sepiilor. înlătură ochiul caracatiţelor şi spală fructele de mare foarte bine, zvântă-le şi taie-le bucăţi.
Spală legumele, curăţă ceapa şi sparanghelul şi ta- ie-Ie (ceapa – rondele groase, sparanghelul — în două, pe lungime).
Taie vânătă în sferturi, scobeşte-i interiorul cu seminţe, lăsându-le un perete de circa 4 mm, apoi taie-le fâşii lungi; procedează la fel cu dovleceii.
Cerne cele două tipuri de făină împreună cu bicarbonatul, toarnă apa minerală rece bătând totul cu un tel, apoi cu o furculiţă (nu are importanţă dacă rămân câteva cocoloaşe mici). Compoziţia trebuie să aibă consistenţa aluatului de clătite.
Trece legumele prin aluat, scurge-Ie şi presară- le cu pesmet. Prăjeşte-le în baie de ulei încins până când devin aurii. Scoate-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă.
Procedează la fel şi cu fructele de mare, după ce le-ai trecut mai întâi prin puţină faină. Sărează după gust şi serveşte.
Tempura de fructe de mare şi legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- legume tempura