Tempura de pui cu piper
PrinteazaTempura de pui cu piper din: piept de pui, tije de rozmarin, piper, bere, faina, oua, amidon, sare.
Tempura este o delicioasă și populară tehnică de gătit din bucătăria japoneză, care implică prăjirea în ulei a diferitelor tipuri de alimente învelite într-un aluat subțire și crocant.
Această tehnică de prăjire este adesea folosită pentru fructe de mare și legume, dar poate fi, de asemenea, aplicată și pe carne sau pește.
- 1 kg piept d epui dezosat
- tije de rozmarin pentru decor
- piper macinat
pentru crusta:
- 300 ml bere rece
- 300 g faina
- 2 oua
- 2 linguri amidon
- sare
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui, il usucui pe servetele de bucatarie si apoi il tai fasii si il pui intr-un bol.
Pentru tempura amesteci berea rece, ouale cu faina si cu amidonul. Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanii.
Condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Torni tempura peste fasiile de pui.
Pui ulei la incins, intr-un ceaun si prajesti pana se rumenesc frumos. Le scoti pe servetele pentru a inlatura excesul de grasime
. In momentul servirii, le asezi intr-o tava sau pe un platou, le presari, daca vrei, cu piper proaspat macinat si le ornezi cu tije de rozmarin.
Tempura de pui cu piper
Pofta buna!