Tempura de pui

Printeaza

Tempura de pui din: piept de pui, faina, amidon de porumb, praf de copt, sare, ou, apa rece, ulei, sos de soia.

Tempura este o delicioasă și populară tehnică de gătit din bucătăria japoneză, care implică prăjirea în ulei a diferitelor tipuri de alimente învelite într-un aluat subțire și crocant.

Această tehnică de prăjire este adesea folosită pentru fructe de mare și legume, dar poate fi, de asemenea, aplicată și pe carne sau pește.

 

Ingrediente:

  • 300 de grame de piept de pui, tăiat în bastonașe subțiri
  • 1/2 cană de făină
  • 1/2 cană de amidon de porumb
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 ou, bătut
  • 1/2 cană de apă rece
  • Ulei pentru prăjit
  • Sos de soia pentru servit (opțional)

 

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecați făina, amidonul de porumb, praful de copt și sarea.

Adăugați oul bătut și apa rece în bol și amestecați bine până când obțineți o pastă omogenă.

Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o oală până când atinge temperatura de aproximativ 180 de grade Celsius.

Între timp, pregătiți carnea de pui și asigurați-vă că este uscată înainte de a o trece prin amestecul de tempura.

Luați bastonașele de pui și tăiați-le în sosete, apoi treceți-le prin amestecul de tempura, acoperindu-le complet.

Puneți bucățile de pui acoperite cu amestec de tempura în uleiul încins, câteva la un moment dat. Prajiți-le timp de 3-4 minute sau până când devin aurii și crocante.

Scoateți bucățile de pui prăjite pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Repetați pașii 6-8 până când toată carnea de pui este prăjită.

 

 

Informații nutriționale (valori aproximative per porție):

  • Calorii: 350-400
  • Carbohidrați: 35-40 grame
  • Proteine: 25-30 grame
  • Grăsimi: 10-15 grame

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.