Terapie cu sucuri
PrinteazaPrintre cele mai cunoscute şi folosite terapii în bolile grave este aceea cu sucuri naturale din fructe şi legume. Incă din secolul trecut medicul austriac, Rudolf Breuss, susţinea că bolile grave, mai ales cancerul, pot fi eliminate dacă se face un tratament cu sucuri naturale, ceaiuri şi post strict individualizat pentru fiecare bolnav.
El susţinea că tumorile se hrănesc cu materii solide si că sucurile proaspăt extrase au rolul de a curăţa organismul de toxine, dar si de a aduce vitamine şi minerale importante pentru buna desfăşurare a metabolismului.
Există câteva reguli pe care trebuie să le respectaţi în cazul în care ţineţi această terapie cu sucuri:
- alegeţi pentru sucuri numai fructe sau legume proaspete, sănătoase, şi, dacă este posibil, cultivate bio, eco, sau în locuri cât mai puţin poluate;
- nu folosiţi niciodată fructe sau legume cu mucegai; s-a dovedit că mucegaiurile hrănesc tumorile;
- nu curăţaţi de coajă fructele şi legumele, pentru că în coajă se găsesc multe vitamine, minerale si alte substanţe folositoare.
- nu se pot amesteca sucurile unor fructe cu alte sucuri de legume; este bine să cereţi sfatul unui nutriţionist înainte de a începe această terapie
- spălaţi foarte bine fructele şi legumele înainte de stoarcere; pentru rădăcinoase folosiţi o perie aspră pentru a elimina firele de pământ şi de nisip;
- sucurile se beau cu înghiţituri mici; se bea câte 1 înghiţitură la interval de 15 minute faţă de alta; sucul se ţine cât mai mult timp în gură şi se amestecă astfel cu saliva; se mestecă oarecum asemănător cu mestecatul unui aliment solid; terapeuţii folosesc mereu atenţionarea: “Alimentele solide se beau şi cele lichide se mănâncă!” Adică, solidele trebuie mestecate atât de mult până când se transformă într-o pastă fluidă, iar lichidele “mestecate” ca şi cum ar fi solide, pentru a se combina cu saliva; in perioada in care se tine terapia cu sucuri, se beau anumite infuzii din plante.
Sucul vindecător
Stoarceţi la storcătorul electric următoarele legume: 1 sfeclă mijlocie, 1 felină, 1 morcov, 1 cartof mic, 1 ridiche neagră mică. Cantitatea de suc se bea în mai multe reprize de-a lungul zilei. Sucul se păstrează la frigider sau într-un termos.
Alte sucuri
- Sucul de ridiche este potrivit pentru tratarea afecţiunilor respiratorii.
- Sucul de ţelină este un depurativ natural. Ajută la drenarea bilei şi a ficatului, elimină gazele intestinale, stimulează transpiraţia.
- Sucul de castraveţi este depurativ şi diuretic, are gust răcoritor, ajută la eliminarea pietrelor renale, este util în gingivite şi parodontoză, îmbunătăţeşte memoria.
- Sucul de cartofi este foarte eficient in combaterea ulcerului şi în cicatrizarea mucoaselor stomacale, este hrănitor şi echilibrant al metabolismului. Sucul de morcovi este cel mai bogat în vitamina A, stimulează pofta de mâncare, creşte imunitatea, protejează sistemul nervos.
- Sucul de varză este hrănitor, bogat în vitamina A, recomandat în caz de ulcer.
- Sucul de ceapă combate aterosderoză, este vi- taminizant, mineralizant, diuretic, foarte eficient în caz de ascită.
- Sucul de roşii conţine licopen care este puternic antioxidant şi anticancerigen. Este benefic cardiacilor.
- Sucul de sfeclă scade tensiunea arterială, ajută în cazul bolilor hematologice şi ajută la reglarea formulei sanguine. Este bogat în calciustimulează formarea eritrocitelor şi este puternic depurativ al ficatului.
- Sucul de măcriş conţine fier, potasiu şi magneziu necesare formulei sanguine sănătoase. Echilibrează funcţionarea tuturor glandelor din organism.
Alte combinaţii posibile:
- morcov, sfeclă, măr
- morcov, lucernă, salată verde
- roşii, usturoi
- hrean, lămâie
- fasole verde, varză de Bruxelles
- varză, morcov, măr
- morcov, felină, sfeclă