Terina cu branza
PrinteazaO reteta delicioasa de aperitiv cu: patrunjel verde, busuioc, ardei copti, telemea de oaie, branza dulce, smantana, gelatina, ulei de masline, piper.
Ingrediente:
- 2 legături pătrunjel verde
- 4 frunze busuioc
- 6-7 ardei copţi conservaţi
- 400 g telemea de oaie
- 5 linguri brânză dulce
- 100 g smântână
- 1 plic gelatină
- 1 lingura ulei de masline
- piper
Mod de preparare:
Toci pătrunjelul şi busuiocul marunt si le freci cu putin ulei de masline.
Dai telemeaua pe răzatoare, apoi o amesteci cu smântâna, branza dulce si piper, dupa gust. Topesti gelatina in 50 ml apa fierbinte, apoi o adaugi in in compozitia de branza si amesteci.
Tapetezi o tavă de chec cu folie de plastic, întinzi jumatate din amestecul de patrunjel, pui un strat de ardei copt, presari patrunjel si pui jumatate din compozitia de branza.
Continui cu patrunjel, ardei copti si compozitia de branza ramasa.
La final, aşezi un strat de ardei, strângi folia de plastic peste chec şi dai totul la frigider pentru trei ore.
Răstorni checul rece pe un platou, îndepărtezi folia de plastic şi îl tai felii.
Pofta buna!
N-am mai auzit pana acum de terina, ce e terina?