Terină cu vinete și curcan din: carne tocata de curcan, orez, vinete, masline, oua de prepelita, sare, piper, boia afumata, marar, ulei. Ingrediente: 400 g carne tocată de curcan 100 g orez 2 vinete 100 g măsline fară sâmburi 8-10 ouă de prepeliță sare piper ½ linguriță boia afumată mărar ulei Mod de preparare: […]
Terina de branza cu ceapa si busuioc
PrinteazaTerina de branza cu ceapa si busuioc din: brânză de vaci, brânză telemea, făină, oua, ceapă verde, ulei, ardei roşu, frunze busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 500 g brânză telemea
- 4 linguri făină
- 4 ouă
- 1 gălbenuş
- 1 legătură ceapă verde
- ulei
- ardei roşu tocat (pentru decor)
- frunze busuioc(pentru decor, opţional)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scurgi bine brânza de vaci şi o combini cu telemeaua fărâmiţată cu o furculiţă.
Speli şi toci ceapa verde. într-un bol, amesteci brânza, ouăle, făina si ceapa verde, sarea si piperul.
Incingi cuptorul şi tapetezi o formă de chec cu hârtie de copt. Aşezi compoziţia în tavă şi bagi la cuptor.
Cu zece minute înainte de a o scoate, ungi terina cu gălbenuşul bătut.
Scoţi din cuptor când s-a rumenit, iar după ce s-a răcit ornezi cu ardei roşu tocat şi, dacă vrei, cu frunze de busuioc proaspăt.
Terina de branza cu ceapa si busuioc
Pofta buna!
poate iti place si:
Terina cu ciuperci de padure
Terina cu manatarci din: manatarci, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel, ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci (manatarci) 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine inmuiata in lapte 50 ml smantana 100 g cascaval 50 g unt 1 […]
Pofta buna!
Ce-mi place terina asta!