Terina cu branza si somon (varianta)
PrinteazaTerina cu branza si somon (varianta) din: paina, file de somon afumat, patrunjel, praz sau ceapa verde, marar, capere, urda, branza topita, lapte, gelatina, ou, lamaie, boia, busuioc, gogosar in otet, ardei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pâine albă toast
- 350 g file de somon afumat
- 1 legătură pătrunjel
- 1 praz mic sau 2 fire de ceapă verde
- 1 legătură mărar
- 2 linguri capere
- 800 g urdă
- 200 g brânză topită
- 3 linguri lapte
- 280 g feta
- 10g gelatină
- 1 ou fiert
- 1 lămâie verde
- 3-4 linguriţe boia de ardei dulce
- frunze de busuioc
- 1 gogoşar la oţet
- 1 ardei gras verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Terina cu branza si somon: Se taie coaja feliilor de pâine, se tapetează o formă de tort cu folie alimentară, apoi se acoperă baza tăvii cu miez de pâine.
Se amestecă într-un bol brânza topită cu urda, prazul şi verdeaţa tocată mărunt (mai puţin busuiocul). Se condimentează cu sare şi piper.
Se repartizează jumătate din compoziţie peste blatul de pâine, se nivelează, se pun deasupra bucăţele tăiate din somon, peste care se presară capere tăiate. Se acoperă cu restul de cremă de brânză, se nivelează şi se aşază deasupra felii de pâine.
Se înmoaie gelatina 5 min. în apă rece, apoi se topeşte la bain-marie în 5 linguri de apă. Se pasează feta într-un bol, se adaugă lapte, boia, ardei gras şi gogoşar tăiate cubuleţe.
Se adaugă gelatina şi se omogenizează. Se toarnă în formă, se nivelează, se acoperă cu folia de pe margini şi se lasă la frigider până a doua zi.
Se scoate terina din formă pe un platou, se elimină folia cu grijă, apoi se ornează cu ou fiert, bucăţele de somon, frunze de busuioc, capere, feliuţe de lămâie şi se pudrează cu boia.
Pofta buna!