Terina cu branza

Printeaza

O reteta de terina cu branza din: salata verde, branza de vaca, telemea de vaca, crema de branza, cascaval, gelatina, lapte, morcovi, dovlecei, arde grasi, sare si piper.

Ingrediente:Terina cu branza

  • 1 salata verde mare
  • 250 g branza de vaci
  • 250 g telemea de vaca
  • 250 g crema de branza
  • 100 g cascaval
  • 50 g gelatina
  • 100 ml lapte
  • 4 morcovi
  • 3 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi salata, desfaceti-o în frunze şi opă- riţi-le, apoi scurgeţi-o de apă şi tapetaţi cu ea o formă de cozonac.

Curăţaţi morcovii, dovleceii şi ardeii graşi, spălaţi-i şi tăiaţi-i în felii pe lung.

Opăriţi dovleceii şi ardeiul gras 1 -2 minute în apă clocotită, iar feliuţele de morcov fierbeţi-le 5-6 minute la foc mic.

Amestecaţi în­tr-un castron brânza de vaci, telemeaua, crema de brânză şi gelatina diluată în 100ml lapte, apoi tinută la foc mic 5 minute.

Puneţi pe fundul formei de cozonac, tape­tată cu salată, un strat de feliuţe de mor­cov, dovlecel şi ardei gras.

Peste acesta în- tindeţi 1 /3 din cantitatea de brânză.

Peste stratul de brânză puneţi un alt strat de morcov, dovlecel şi ardei, apoi încă 1/3 din amestecul de brânză.

Puneţi un alt strat de morcov, dovlecel şi ardei, apoi amestecul de brânză rămas. Acoperiţi cu foile de salată răsfrânte peste marginea tăvii, şi puneţi tava la frigider pentru cel puţin 4 ore.

Serviţi terina tăiată în felii de circa 2cm grosime, după ce aţi ras caşcavalul deasupra.

Terina cu branza

Terina cu branza

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Arata bine terina de branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.