Terina cu branza
PrinteazaO reteta de terina cu branza din: salata verde, branza de vaca, telemea de vaca, crema de branza, cascaval, gelatina, lapte, morcovi, dovlecei, arde grasi, sare si piper.
- 1 salata verde mare
- 250 g branza de vaci
- 250 g telemea de vaca
- 250 g crema de branza
- 100 g cascaval
- 50 g gelatina
- 100 ml lapte
- 4 morcovi
- 3 dovlecei
- 2 ardei grasi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi salata, desfaceti-o în frunze şi opă- riţi-le, apoi scurgeţi-o de apă şi tapetaţi cu ea o formă de cozonac.
Curăţaţi morcovii, dovleceii şi ardeii graşi, spălaţi-i şi tăiaţi-i în felii pe lung.
Opăriţi dovleceii şi ardeiul gras 1 -2 minute în apă clocotită, iar feliuţele de morcov fierbeţi-le 5-6 minute la foc mic.
Amestecaţi într-un castron brânza de vaci, telemeaua, crema de brânză şi gelatina diluată în 100ml lapte, apoi tinută la foc mic 5 minute.
Puneţi pe fundul formei de cozonac, tapetată cu salată, un strat de feliuţe de morcov, dovlecel şi ardei gras.
Peste acesta în- tindeţi 1 /3 din cantitatea de brânză.
Peste stratul de brânză puneţi un alt strat de morcov, dovlecel şi ardei, apoi încă 1/3 din amestecul de brânză.
Puneţi un alt strat de morcov, dovlecel şi ardei, apoi amestecul de brânză rămas. Acoperiţi cu foile de salată răsfrânte peste marginea tăvii, şi puneţi tava la frigider pentru cel puţin 4 ore.
Serviţi terina tăiată în felii de circa 2cm grosime, după ce aţi ras caşcavalul deasupra.
Terina cu branza
Pofta buna!
Arata bine terina de branza