Terina de carne cu fistic din: carne, bacon, vin, ceapa, ou, dafin, rozmarin, ulei, sare, piper, fistic. Ingrediente: 500 g carne de iepure 250 g carne de porc 250 g carne de vitei 200 g bacon o sticlă de vin alb sec 2 cepe 2 crenguţe de rozmarin 2 foi dafin un ou 100 g […]
Terina de carne cu bacon
PrinteazaTerina de carne cu bacon din: carne amestec porc si vită, piept pui, felii fine de bacon afumat sau şuncă uscată, ceapa, oua, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g carne amestec porc si vită
- un piept pui
- 15 felii fine de bacon afumat sau şuncă uscată
- 2 cepe
- un gălbenuş
- 4 căţei usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe în apă rece cu un praf de sare.
Carnea de vită şi porc se toacă cu ceapa şi usturoiul, apoi se amestecă bine cu lin gălbenuş şi se potriveşte de sare şi piper.
Interiorul unei tăvi de chec se tapetează cu felii de şuncă, cu marginile lăsate peste buza tăvii.
Se pune un prim strat de carne tocată de vită şi porc. Apoi, se pune carnea de pui tăiată mai mare şi se acoperă cu restul tocăturii de porc şi vită.
Se acoperă cu marginile de la şuncă, se presează uşor si se fierbe la cuptor, la bain-marie, o oră.
După răcire, se dă la frigider 12 ore.
Terina de carne cu bacon
Pofta buna!
poate iti place si:
Terina de cascaval cu carne de pui
Terina de cascaval cu carne de pui din: cascaval simplu, cascaval afumat, carne de pui, sunca, unt. Ingrediente: 500 g caşcaval simplu 500 g caşcaval afumat 250 g carne de pui fiartă 250 g şuncă unt Mod de preparare: Feliezi subţire şunca şi ambele tipuri de caşcaval, iar carnea o tai fâşii. Ungi cu […]
Pofta buna!