Terina de cartofi cu busuioc
PrinteazaTerina de cartofi cu busuioc din: cartofi, sare, varza, supa de legume, ardei, rosii cherry, busuioc, ulei, piper, boia, lapte, smantana, branza, unt.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- sare
- 700 g varză (ţuguiată)
- 500 g supă de legume
- câte un ardei roşu, galben şi verde
- 250 g roşii cherry
- 1 legătură de busuioc
- 3 linguri de ulei de măsline
- piper
- boia
- 200 ml lapte
- 2 linguri de smântână dulce
- 100 g brânză tare picantă (rasă)
- unt pentru uns forma
Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi se fierb cca. 20 de minute în apă cu puţină sare. Se desfac frunzele de varză şi se opăresc cca. 4 minute în supa de legume, după care se scot din oală şi se lasă la scurs.
Nervurile groase ale frunzelor se netezesc.
Curăţă ardeii, se taie în jumătate, se scot seminţele, se srală şi se taie fâşii. Curăţă roşiile, se spală şi se taie în jumătate.
Se spală busuiocul şi se taie frunzele fâşii. Se preîncălzeşte cuptorul la 170 °C.
Incinge într-o tigaie uleiul, în care se prăjesc apoi fâşiile de ardei, roşiile şi busuiocul. Se condimentează cu sare, piper şi boia.
Se zdrobesc cartofii cu presa cât sunt încă calzi, apoi se adaugă laptele fierbinte, smântână şi brânza.
Asezonează cu sare, piper şi boia, după gust. Se unge forma de chec cu unt şi se aşează la bază frunzele de varză, marginile depăşind cantul formei.
Adaugă masa de cartofi şi în mijloc legumele, care sunt închise în masa de cartofi. Impachetează cu marginile foilor de varză şi se acoperă cu folie de aluminiu.
Forma se lasă la cuptor cca. 20 de minute (pe nivelul din mijloc).
Cu 10 minute înainte de finalul perioadei de coacere, se îndepărtează folia, apoi se mai lasă în continuare în cuptor. La final, terina se taie felii, care se aranjează pe farfurii şi se servesc.
Pofta buna!