Terină de cartofi si ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de terina de cartofi si ciuperci din: cartofi, lapte, branza, unt, parmezan, ciuperci, bere, usturoi, ulei de masline extravirgin si sare.
- 1 kg cartofi
- 400 ml lapte
- 180 g brânză pentru topit (mozzarella, caşcaval)
- 50 g unt
- 5 linguri parmezan ras
- 50 g ciuperci uscate
- 125 ml bere
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Pune ciupercile în bere şi lasă-le să se înmoaie 30 de minute. Intre timp, prepară un piure: curăţă cartofii de coajă, taie-i cuburi mici şi fierbe-i în lapte. Scurge-i, pasează-i şi amestecă-i cu untul, parmezanul şi sare, după gust. Lasă piureul să se răcească.
Taie usturoiul feliuţe şi căleşte-1 într-o tigaie cu o lingură de ulei. Adaugă ciupercile stoarse şi ţine-le pe foc, amestecând din când în când, până când se evaporă tot lichidul.
Amestecă piureul cu ciupercile şi brânza tăiată cuburi. Unge cu ulei un vas termorezistent rotund sau dreptunghiular, pune compoziţia în el şi niveleaz-o cu o spatulă. Pune-o în cuptor şi coace-o 20 de minute la 180° C, până când se gratinează frumos. Când este gata, scoate terină din cuptor şi serveşte-o caldă.
Terină de cartofi si ciuperci
Pofta buna!