Terina cu crema de ciuperci
PrinteazaTerina cu crema de ciuperci din: dovlecei, broccoli, morcovi, ciuperci, pastai de fasole, radacina de telina, telemea, crema mascarpone, oua, gelatina, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 1 broccoli
- 4 morcovi
- 300 g ciuperci albe de cultura
- 10 pastai de fasole
- 1/2 radacina de telina
- 200 g telemea
- 200 g crema mascarpone sau branza dulce de vaci
- 4 oua
- 10 g gelatina
- 6 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleceii în felii, pe lungime şi tapetaţi cu ei o tavă de chec unsă cu ulei. Suprapuneţi feliile, în aşa fel încât şi pereţii tăvii să fie acoperiţi integral şi să rămână dovlecei şi pentru acoperit terina pe deasupra.
Curăţaţi morcovii şi desfaceţi broccoli în buchetele. Tăiaţi ţelinaîn bastonaşe. Fierbeţi morcovii, ţelina şi broccoli 15 minute în apă cu sare. Scurgeţi-le de apă. Amestecaţi telemeaua rasă cu mascarpone (brânza de vaci), ouăle bătute, ciupercile măcinate fin, sare şi piper, după gust. Adăugaţi în compoziţie gelatina ţinută în puţină apă rece şi apoi dizolvată la foc mic.
Amestecaţi bine ingredientele pentru a obţine o compoziţie omogenă. Turnaţi în tava tapetată cu felii de dovlecel 1/3 din compoziţie, apoi aşezaţi bucheţelele de broccoli, unul lângă altul, pe toată lungimea tăvii, cu cotorul în sus. De-o parte şi de alta, puneţi morcovii întregi.
Turnaţi încă 1/3 din compoziţie şi deasupra acesteia aşezaţi felii de telină. Turnaţi deasupra compoziţia rămasă, aşezaţi păstăile pe lungimea tăvii şi acoperiţi cu foi de dovlecel. Stropiţi bine cu ulei deasupra şi ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit, cel puţin 30 de minute. Lăsaţi terina să se răcească perfect, eventual ţineţi-o la frigider o jumătate de oră şi abia apoi tăiaţi-o în felii.
Terina cu crema de ciuperci
Pofta buna!