Terina cu doua feluri de somon
PrinteazaO reteta delicioasa de terina cu doua feluri de somon din: file de somon, somon afumat, avocado, foid e gelatina, cupa de peste, marar, zeama de lamaie, smantana, hrean, boabe de piper rosu, sare si piper.
- 1 file de somon (600 g)
- 6felii de somon afumat
- 2 avocado
- 12 foi de gelatină uscată
- 1 pliculeţ concentrat de supă de peşte
- 10 fire de mărar
- zeama unei lămâi
- 2 linguri hrean ras
- 500 g smântână lichidă
- boabe de piper roşu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inmuiaţi gelatină în apă. Tăiaţi somonul crud în fâşii de 2 cm lăţime şi de lungimea unei tăvi neaderente. Puneţi-le 2-3 min într-un litru de supă clară, ce clocoteşte uşor, pregătită din conţinutului pliculeţului. Scurgeţi somonul. Strecuraţi supa şi păstraţi 400 ml.
Dizolvaţi în ea 6 foi de gelatină şi lăsaţi să se răcească, încălziţi 300 ml de smântână, dizolvaţi în ea 3 foi de gelatină şi lăsaţi la răcit. Mixaţi pulpa de avocado cu zeama de lămâie, sare şi piper.
Incorporaţi în compoziţia de smântână cu gelatină, încălziţi smântână rămasă adăugaţi hreanul şi 3 foi de gelatină; lăsaţi la răcit. Tăiaţi somonul afumat în fâşii şi presăraţi-le cu 4 fire de mărar tocat.
Turnaţi în formă un strat de 1/2 cm din jeleul preparat cu supă şi puneţi-1 5 min în congelator. Presăraţi apoi puţin mărar tocat şi aşezaţi deasupra jumătate din fâşiile de somon fiert. Acoperiţi cu restul de jeleu făcut din supă şi puneţi în congelator.
Intindeţi jumătate din crema de avocado, acoperiţi cu jumătate din somon, turnaţi jeleu şi puneţi în congelator.
Adăugaţi un strat de cremă de hrean şi puneţi din nou în congelator. Continuaţi până la terminarea ingredientelor, terminând cu un strat de jeleu. Lăsaţi terina în frigider timp de 12 h.
Pentru servire, scoateţi terina din formă, pe un platou, şi decoraţi cu mărar şi boabe de piper roşu.
Terina cu doua feluri de somon
Pofta buna!