Terina cu ficat de porc si slanina
PrinteazaTerina cu ficat de porc si slanina din: ficat de porc, carne de porc tocată, slăninuţă împănată afumată, făină, sare, piper, ou, smantana, prune, untura.
- 500 g ficat de porc
- 250 g carne de porc tocată
- 150 g slăninuţă împănată afumată
- 1 lingură făină
- sare, piper
- 1 ou
- 150 ml smântână
- 100 g prune
- 100 g untură
Mod de preparare:
Se spală ficatul şi se curăţă de pieliţe; se taie bucăţi şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă împreună cu carnea şi se adaugă făină, sare, piper, smântână şi oul. Se amestecă bine.
Se tapetează cu felii de slăninuţă o formă de cozonac. Restul de slăninuţă se taie bucăţele şi se înglobează în compoziţia de ficat.
Se repartizează în formă 1/2 din cantitatea de umplutură; deasupra se aşază prune şi din nou umplutură. Se acoperă forma cu folie de aluminiu şi se aşază într-o formă de sufleu cu apă.
Se coace 2 ore în cuptorul încins la 160 °C. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se toarnă untură şi se dă la frigider.
Terina cu ficat de porc si slanina
Pofta buna!