Terină cu ficăţei de pui şi smochine
PrinteazaTerină cu ficăţei de pui şi smochine din: carne tocata, ficatei de pui, smochine uscate, faina, oua, unt, ulei de masline si lapte.
- 400 g carne tocata (trecuta de doua ori prin masina de tocat cu sita mica)
- 400 g ficatei de pui
- 200 g smochine uscate
- 350 g faina
- 3 oua
- 100 g unt
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml lapte
Mod de preparare:
Din făină, 1 ou, unt, lapte şi un praf de sare, frământaţi un aluat şi lăsaţi-l 15-20 de minute să se odihnească. Curăţaţi ficăţeii de pieliţe, spălaţi-i, scurgeţi-i bine de apă, presăraţi-i cu sare şi piper şi prăjiţi-i în ulei. După ce s-au pătruns bine şi s-au rumenit lăsaţi-i 10-15 minute să se răcească, apoi tăiaţi-i în cubuleţe.
Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu un ou, cubuleţele de ficat, smochinele tocate mărunt, sare şi piper după gust şi omogenizaţi bine compoziţia. Intindeţi din aluat o foaie subţire, tăiaţi-i marginile, apoi puneţi pe aceasta amestecul de carne tocată. Rulaţi şi puneţi ruloul într-o tavă de cozonac tapetată cu făină.
Din aluatul rămas decupaţi forme decorative şi puneţi-le deasupra terinei. Ungeţi terina deasupra cu oul rămas şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi la foc potivit, circa 45-50 de minute. Lăsaţi terina să se răcească, apoi tăiaţi-o în felii de circa 1cm grosime.
Terină cu ficăţei de pui şi smochine
Pofta buna!