Terină cu ficăţei de pui şi smochine

Printeaza

Terină cu ficăţei de pui şi smochine din: carne tocata, ficatei de pui, smochine uscate, faina, oua, unt, ulei de masline si lapte.

Ingrediente:Terina_cu_ficatei_de_pui_si_smochine

  • 400 g carne tocata (trecuta de doua ori prin masina de tocat cu sita mica)
  • 400 g ficatei de pui
  • 200 g smochine uscate
  • 350 g faina
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml lapte

 

Mod de preparare:

Din făină, 1 ou, unt, lapte şi un praf de sare, frământaţi un aluat şi lăsaţi-l 15-20 de minute să se odihnească. Curăţaţi ficăţeii de pieliţe, spălaţi-i, scurgeţi-i bine de apă, presăraţi-i cu sare şi piper şi prăjiţi-i în ulei. După ce s-au pătruns bine şi s-au rumenit lăsaţi-i 10-15 minute să se răcească, apoi tăiaţi-i în cubuleţe.

Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu un ou, cubuleţele de ficat, smochinele tocate mărunt, sare şi piper după gust şi omogenizaţi bine compoziţia. Intindeţi din aluat o foaie subţire, tăiaţi-i marginile, apoi puneţi pe aceasta amestecul de carne tocată. Rulaţi şi puneţi ruloul într-o tavă de cozonac tapetată cu făină.

Din aluatul rămas decupaţi forme decorative şi puneţi-le deasupra terinei. Ungeţi terina deasupra cu oul rămas şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi la foc potivit, circa 45-50 de minute. Lăsaţi terina să se răcească, apoi tăiaţi-o în felii de circa 1cm grosime.

Terină cu ficăţei de pui şi smochine

Terina_cu_ficatei_de_pui_si_smochine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.