Terină cu peşte si verdeaţă
PrinteazaTerină cu peşte si verdeaţă din: file de peste alb, albusuri, patrunjel, smantana, ceapa verde, ulei, boia, sare, piper alb.
- 600 g file de peste alb
- 3 albusuri
- 1 legatura patrunjel
- 400 ml smantana dulce pentru gatit
- 1 legatura codite de ceapa verde
- 10 ml ulei
- boia
- sare
- piper alb macinat
Mod de preparare:
Mărunţeşti peştele în blender până obţii un piure. Baţi albuşurile spumă tare, pe baie de aburi. Amesteci delicat peştele, spuma de albuşuri, sare, piper şi boia după gust. Păstrezi amestecul în frigider 1/4 oră, după care adaugi smântână nebătută şi omogenizezi.
Tai ceapa în rondele fine, iar pătrunjelul mărunt, încorporezi verdeaţa în 1/3 din crema din frigider. Pui în straturi cele 2 com¬poziţii, într-o formă de chec unsă cu ulei.
Acoperi tava cu hârtie de copt unsă, pui tava într-o tavă mare cu apă şi fierbi terina la bain-marie 3/4 oră. După ce terina s-a răcit, o păstrezi în frigider 8 ore.
Terină cu peşte si verdeaţă
Pofta buna!