Terină de curcan
PrinteazaTerină de curcan din: piept de curcan, pulpa de curcan, bacon, oua, ceapa verde, unt, coniac, rozmarin, ardei, dovlecei, nucsoara, usturoi, sare, piper, seminte de in.
- 1 kg file de piept de curcan
- 500 g pulpa de curcan dezosata
- 250 g felii fine de bacon
- 2 oua
- 1 legatura ceapa verde
- 50 g unt
- 40 ml coniac
- 1 ramura mica de rozmarin
- 1 ardei galben
- 1 ardei rosu
- 2 dovlecei
- nucsoara razuita
- usturoi
- sare
- piper
- 2 linguri seminte de in
Mod de preparare:
Tai în fâşii pieptul de curcan spălat. Il presari cu sare şi piper. Cureţi şi speli legumele. Topeşti untul în tigaie şi căleşti ceapa tocată mărunt.
Când se înmoaie, iei vasul de pe foc şi laşi ceapa să se răcească. Dai prin maşina de tocat pulpele de curcan.
Amesteci carnea tocată, ceapa călită, 1 ou crud, rozmarinul tocat fin, usturoiul curăţat şi pisat, coniacul, nucşoară, sare şi piper după gust. Omogenizezi compoziţia.
Fierbi un ou tare, îl cureţi şi îl mărunţeşti. în compoziţia de carne, încorporezi oul fiert şi ardeii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe.
Speli dovleceii şi îi tai în felii subţiri, pe lungime. Ungi cu unt şi tapetezi cu seminţe de in o tavă de chec, apoi aşezi transversal feliile de dovlecei şi de bacon.
Aşezi pe mijlocul formei un strat din compoziţia cu carne.
Continui cu fâşiile din piept de curcan, aşezate pe lungime. Deasupra pui un nou strat de carne tocată şi tot aşa până când epuizezi ingredientele.
Acoperi totul cu baconul, felii de dovlecel şi seminţe de in şi presezi uşor.
Coci terina 1 oră, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu sau în baie de apă clocotită.
Laşi să se răcească în formă, 12 ore, apoi răstorni terina pe un platou şi o tai în felii.
Terină de curcan
Pofta buna!