Terina de cartofi cu bacon
PrinteazaTerina de cartofi cu bacon din: bacon, cartofi, ciuperci, ceapa, oua de prepelita, morcovi, broccoli, unt, telemea, crema de branza, gelatina, marar, ulei, sare.
- 200 g bacon feliat
- 4-5 cartofi mari
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 6 ouă de prepeliţă
- 3 morcovi
- 1 broccoli mic
- 100 g unt
- 100 g telemea
- 1 lingură cu cremă de brânză
- 2 pliculeţe cu gelatină
- mărar
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Unge o formă de chec cu ulei şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Aşază feliile de bacon în aşa fel încât să acoperi atât baza, cât şi pereţii formei.
Pregăteşte un piure din cartofii fierţi, zdrobiţi şi amestecaţi cu untul, brânza rasă şi crema de brânză. Incorporează un pliculeţ de gelatină pregătit conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pune piureul în formă.
Fierbe broccoli, morcovii şi ouăle. Din loc în loc, înfige ouăle de prepeliţă şi bucheţelele de broccoli. Pune morcovii: unul tăiat în triunghi, iar restul, în fâşii mai groase.
Presara mararul tocat fin si intinde deasupra ciupercile inabusite impreuna cu ceapa tocata fin. Acopera cu feliile de bacon de pe margine si lasa la rece doua ore.
Scoate din forma si imbraca terina in restul de gelatina.
Pofta buna!