Terina de castane

Printeaza

Terina de castane din: castane, broccoli, morcovi, ardei, patrunjel, cimbru, oua, branza, sare, piper, boia, ulei.

Ingrediente:Terina_de_castane

  • 400 g castane prefierte
  • sare
  • 100 g broccoli
  • 100 g morcovi tăiaţi cubuleţe
  • 100 g ardei graşi roşii sau galbeni tăiaţi cubuleţe
  • 2 legături de pătrunjel
  • 2 crenguţe de cimbru proaspăt
  • 4 ouă
  • 250 g brânză de vaci cremoasă
  • 100 g pâine integrală din ziua precedentă, mărunţită
  • 200 g brânză rasă
  • sare cu verdeaţă
  • piper
  • 2 linguriţe de boia
  • ulei de măsline
  • grăsime pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Castanele se fierb în apă puţin sărată până când se înmoaie, apoi se scurg şi se zdrobesc cu furculiţa. Legumele se spală, se curăţă, se şterg şi se fierb la rândul lor al dente în apă puţin sărată.

Pătrunjelul şi cimbrul se spală, se scutură de apă, iar frunzuliţele se toacă mărunt. Se sparg ouăle şi se amestecă cu brânza de vaci.

In continuare, se amestecă bine într-un castron castanele, legumele, brânza de vaci cu ouă, pâinea, verdeaţa şi brânza şi se condimentează totul cu sare cu verdeaţă, piper şi boia. Compoziţia se toarnă într-o terină unsă şi se netezeşte la suprafaţă.

Terina se aşează într-un vas termorezistent umplut pe trei sferturi cu apă şi se coace la 180 °C (în cuptorul cu ventilaţie la 160°C) timp de circa o oră.

Terina poate fi servită caldă sau rece. După preferinţe, se pot picura pe deasupra câteva picături de ulei de măsline de cea mai bună calitate.

Terina de castane

Terina_de_castane

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.