Terină de ficat cu struguri albi
PrinteazaO reteta delicioasa de terina de ficat cu struguri albi din: ficat de porc, unt, ceapa, ardei iute, usturoi, coniac si struguri.
- 300 g ficat de porc
- 100 g unt
- 3 cepe albe
- 1 ardei iute foarte picant
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 pahar coniac
- 1 ciorchine de struguri albi
Mod de preparare:
Topeşte într-o tigaie mai înaltă untul, pune ardeiul iute, usturoiul zdrobit, ceapa tăiată rondele şi ficatul tăiat bucăţi. Pune sare, după gust, şi prăjeşte totul circa o jumătate de oră, amestecând continuu, stropind, din când în când, cu coniac.
Spală strugurii, taie boabele în două şi scoate-le seminţele. Ia tigaia cu ficat de pe foc, lasă-1 să se răcorească şi adaugă boabele de struguri. Amestecă şi lasă să se întrepătrundă aromele. Pune untul topit în tigaia cu ficat şi struguri, amestecă totul bine şi lasă să se răcească.
Transferă compoziţia într-un vas ceramic termorezistent, acoperă-1 cu folie transparentă şi pune-1 în frigider pentru cel puţin 2 ore. Serveşte terina decorată cu pătrunjel alături de o salată de andive.
Terină de ficat cu struguri albi
Poftă bună!