Terina de fructe rosii cu ceai
PrinteazaTerina de fructe rosii cu ceai din: capsune, coacaze, zmeura, cirese, sirop de artar, ceai de fructe, gelatina, menta.
- 500 g căpşune
- 250 g coacăze
- 125 g zmeură
- 125 g cireşe
- 4 linguri sirop de arţar
- 2 pliculeţe cu ceai de fructe roşii
- 9 foi de gelatină
- mentă proaspătă
Mod de preparare:
Infuzaţi ceaiul aproximativ 5 minute în 750 ml apă gata să clocotească. Spălaţi şi îndepărtaţi codiţele căpşunelor, tăiaţi-le în două sau în patru. Dezghiocări coacăzele. Scoateţi sâmburii cireşelor si tăiati-le în două. Amestecări fructele şi puneţi-le într-o terină.
Lăsaţi foile de gelatină în apă rece ca să se înmoaie. Scoateţi pliculeţe de ceai, presându-le, astfel încât să le scurgeţi bine, şi încălziţi ceaiul împreună cu siropul de arţar. Când scoate aburi, dizolvaţi foile de gelatină stoarse şi amestecaţi. Turnaţi peste fructe, lăsaţi să se răcească, apoi acoperiţi şi ţineţi o noapte la frigider.
Când serviţi, desprindeţi jeleul de pe marginea terinei cu lama unui cuţit. Puneţi fundul terinei câteva secunde în apă caldă, apoi scoateţi pe un platou. Tăiaţi felii şi serviţi-le pe fiecare cu mentă.
Pofta buna!