Terina de fructe rosii cu ceai

Printeaza

Terina de fructe rosii cu ceai din: capsune, coacaze, zmeura, cirese, sirop de artar, ceai de fructe, gelatina, menta.

Ingrediente:Terina de fructe rosii cu ceai

  • 500 g căpşune
  • 250 g coacăze
  • 125 g zmeură
  • 125 g cireşe
  • 4 linguri sirop de arţar
  • 2 pliculeţe cu ceai de fructe roşii
  • 9 foi de gelatină
  • mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Infuzaţi ceaiul aproximativ 5 minute în 750 ml apă gata să clocotească. Spălaţi şi îndepărtaţi codiţele căpşunelor, tăiaţi-le în două sau în patru. Dezghiocări coacăzele. Scoateţi sâmburii cireşelor si tăiati-le în două. Amestecări fructele şi puneţi-le într-o terină.

Lăsaţi foile de gelatină în apă rece ca să se înmoaie. Scoateţi pliculeţe de ceai, presându-le, astfel încât să le scurgeţi bine, şi încălziţi ceaiul împreună cu siropul de arţar. Când scoate aburi, dizolvaţi foile de gelatină stoarse şi amestecaţi. Turnaţi peste fructe, lăsaţi să se răcească, apoi acoperiţi şi ţineţi o noapte la frigider.

Când serviţi, desprindeţi jeleul de pe marginea terinei cu lama unui cuţit. Puneţi fundul terinei câteva secunde în apă caldă, apoi scoateţi pe un platou. Tăiaţi felii şi serviţi-le pe fiecare cu mentă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.