Terină de năut
PrinteazaTerină de năut din: faina de naut, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, curry, sare.
- 150 g faina de naut
- 2 morcovi
- 2 cepe
- un catel usturoi
- 5 linguri ulei
- 3 lingurite curry
- un praf sare
Mod de preparare:
Morcovii curăţaţi, ceapa mărunt tăiată si usturoiul presat se pun într-o cratiţă cu ulei si curry. Se amestecă si se lasă la fiert 15-20 de minute, până ce legumele s-au înmuiat. Intre timp, făina de năut se desface cu apă si se fierbe la foc mic până ce amestecul devine ca o smântână groasă care se potriveşte de sare. Apoi, împreună cu legumele, se mixează.
Amestecul se toarnă într-o formă de chec si, după ce se nivelează si tava se bate uşor de masă, se coace 35 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.
Terină de năut
Pofta buna!