Terină de orez cu ardei gras
PrinteazaO reteta de terina de orez cu ardei gras din: orez, ardei gras, ceapa, supa concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper.
- 260 g orez
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapă albă mică
- 2 1 supă concentrată de legume
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 crenguţă cimbru
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală bine ardeii, taie-i jumătăţi şi curăţă-i de seminţe şi de filamentele albe din interior. Taie-i mai întâi fâşii, apoi cubuleţe. Păstrează câteva fâşii întregi pentru decor.
Pune ceapa tocată mărunt într-un vas termorezis- tent cu untul şi jumătate din cantitatea de ulei şi soteaz-o 6-7 minute în cuptor. Adaugă ardeii şi ţine totul în cuptor 8 minute, amestecând frecvent. Pune orezul spălat bine, amestecă şi toarnă supă caldă cât să-1 acopere. Fierbe-1 circa 25 de minute.
Intre timp, căleşte fâşiile de ardei păstrate în uleiul rămas. Unge cu unt o formă ceramică termorezistentă şi pune în ea orezul amestecat cu cimbrul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Ai grijă ca orezul să fie al dente, cremos şi fluid (dacă este nevoie, mai adaugă puţină supă).
Pune vasul 5-6 minute în cuptor, reglat pe funcţiunea grill, la putere medie. Scoate din cuptor şi răstoarnă forma pe un platou. Decorează cu fâşiile de ardei călite şi serveşte terina imediat.
Terină de orez cu ardei gras
Poftă bună!