Terină de pasăre cu ficat

Printeaza

Terină de pasăre cu ficat

Terină de pasăre cu ficat

Ingrediente:

  • un pui de un kilogram
  • 500 g ficăţei de pui
  • 500 ml lapte dulce
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • 3 litri de apă
  • o frunză de dafin
  • 20 g gelatină alimentară
  • o linguriţă de sare
  • 5 boabe de piper
  • pătrunjel
  • grepfruit
  • castane fierte

Preparare:

Ficăţeii de pui se spală, se introduc în laptele dulce şi se lasă 30 de minute. Se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pasează cu un blender.

Se pun la fiert trei litri de apă şi, când începe să clocotească, se adaugă morcovul şi ţelina tăiate bucăţi mari, puiul tăiat în bucăţi potrivite, se fierbe şi se adună spuma formată.

Se adaugă sarea, frunza de dafin, boabele de piper, câteva fire de pătrunjel şi se lasă să fiarbă până ce puiul s-a înmuiat şi supa formată scade la jumătate.

Se scot legumele şi puiul, se strecoară supa şi se adaugă gelatina înmuiată. Se curăţă carnea de pe oase, se pune un strat într-o formă, se aşază ficăţeii pasaţi şi restul de carne.

Se toarnă deasupra supa cu gelatină, se introduce la rece pentru minimum două ore. Se serveşte rece, cu o garnitură din felii de grepfrut şi castane fierte.

Terină de pasăre cu ficat

Terină de pasăre cu ficat.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.