Terina de peste afumat
PrinteazaTerina de peste afumat din: peste, cartofi, ceapa, smantana, usturoi, paine, patrunjel, margarina, sare, piper.
- 200 g peşte afumat
- 600 g cod
- 2 cartofi
- o ceapă
- 120 ml smântână de soia
- 2 căţei usturoi
- miezul a trei felii de pâine
- o legătură pătrunjel
- 25 g margarină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă la mixer cele 600 g peşte cu ceapa şi usturoiul curăţate de coajă. Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi fierţi, smântână de soia, miezul de pâine şi pătrunjelul.
Se mai mixează o dată şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
Intr-o tavă unsă cu margarină se pune un prim strat de amestec de la mixer, se aşază peştele afumat şi se acoperă cu a doua parte a amestecului mixat.
Se coace la bain-marie, la cuptor, pentru 45 de minute.
Terina de peste afumat
Pofta buna!