Terină de portocale cu cremă de Grand Marnier
PrinteazaO reteta de terina de portocale cu crema de grand marnier din: portocale, zahar pudra, gelatina, lichior grand marnier, galbenusuri, zahar, amidon, lapte, migdale, frunze de menta si coacaze.
- 8 portocale
- 50 g zahăr pudră
- 30 g gelatină (granule)
- 1/2 pahar lichior Grand Marnier
pentru cremă:
- 6 gălbenuşuri
- 1/4 păstaie de vanilie
- 80 g zahăr
- 20 g amidon
- 250 ml lapte
- 20 ml lichior Grand Marnier
pentru decor:
- 50 g migdale
- frunze de mentă
- coacăze
Mod de preparare:
Pune gelatina la înmuiat în apă rece. Curăţă portocalele de coajă, desfa-le felii şi curăţă-le de pieliţe. Adună sucul într-un castron şi amestecă-1 cu zahărul pudră.
Pune jumătate de pahar de Grand Marnier într-o crăticioară, adaugă gelatina stoarsă şi dizolv-o pe foc mic, apoi toarnă compoziţia peste portocale şi amestecă. Acoperă vasul cu folie alimentară şi pune-1 în frigider 1 oră, până când se întăreşte compoziţia.
Pune laptele, jumătate din cantitatea de zahăr pentru cremă şi vanilia într-o crăticioară şi fierbe-le. într-un vas separat, bate gălbenuşurile cu zahărul rămas, adaugă amidonul şi încorporează laptele fiert şi răcorit puţin.
Pune din nou pe foc şi fierbe totul până se îngroaşă, amestecând continuu şi având grijă să nu clocotească. La sfârşit, pune 20 ml de lichior Grand Marnier pentru aromă.
Taie migdalele feliuţe, pune-le într-o tavă şi prăjeşte-le 2-3 minute. Scoate terina din frigider, taie-o felii şi serveşte cu crema aromată cu lichior şi cu câteva feliuţe de migdale alături. Decorează cu coacăze şi cu frunzuliţe de mentă.
Terină de portocale cu cremă de Grand Marnier
Poftă bună!
Prea complicata reteta de terina