Terina de rosii cu mozzarella

Printeaza

O reteta delicioasa de terina de rosii cu mozzarella din: rosii, sare, piper, mozzarella, busuioc, ulei de masline si otet balsamic.

Ingrediente:Terina de rosii cu mozzarella

  • 12-14 roşii
  • sare
  • piper
  • 500 g mozzarella
  • 1 legătu­ră busuioc
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Se ţin roşiile vertical şi se taie cotorul spre partea de sus şi din cele 4 părţi se mai taie câte o felie groasă, astfel încât în mijloc să rămână un cotor în 4 colţuri, care se îndepărtează.

Mozzarella se taie în felii la fel de groase ca acelea de roşii şi se fasonează dreptun­ghiular. Se curăţă busuiocul şi se rup frunzuliţele.

Se tapetează cu folie transparentă o formă de terină sau de chec (20 cm lungime). Pe fund se aşază un strat de felii de roşii (cu pielea în jos). Se condimentează şi se acoperă cu un strat de frunze de busuioc.

Se continuă apoi cu un strat de felii de mozza­rella, apoi din nou busuioc şi tot aşa până ce se umple for­ma; ultimul strat va fi de roşii.

Se acoperă cu folie transpa­rentă şi se îngreunează cu un carton; se dă la frigider mai multe ore.

Inainte de servire se scoate cu grijă din formă şi se taie felii groase; se adaugă ulei de măsline, oţet şi o frunză de busuioc.

Terina de rosii cu mozzarella

Terina de rosii cu mozzarella

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.