Terina de rosii cu mozzarella
PrinteazaO reteta delicioasa de terina de rosii cu mozzarella din: rosii, sare, piper, mozzarella, busuioc, ulei de masline si otet balsamic.
- 12-14 roşii
- sare
- piper
- 500 g mozzarella
- 1 legătură busuioc
- ulei de măsline
- oţet balsamic
Mod de preparare:
Se ţin roşiile vertical şi se taie cotorul spre partea de sus şi din cele 4 părţi se mai taie câte o felie groasă, astfel încât în mijloc să rămână un cotor în 4 colţuri, care se îndepărtează.
Mozzarella se taie în felii la fel de groase ca acelea de roşii şi se fasonează dreptunghiular. Se curăţă busuiocul şi se rup frunzuliţele.
Se tapetează cu folie transparentă o formă de terină sau de chec (20 cm lungime). Pe fund se aşază un strat de felii de roşii (cu pielea în jos). Se condimentează şi se acoperă cu un strat de frunze de busuioc.
Se continuă apoi cu un strat de felii de mozzarella, apoi din nou busuioc şi tot aşa până ce se umple forma; ultimul strat va fi de roşii.
Se acoperă cu folie transparentă şi se îngreunează cu un carton; se dă la frigider mai multe ore.
Inainte de servire se scoate cu grijă din formă şi se taie felii groase; se adaugă ulei de măsline, oţet şi o frunză de busuioc.
Terina de rosii cu mozzarella
Pofta buna!