Terină de roşii in sos de busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de terina de rosii in sos de busuic din: rosii, mozzarella, masline negre, gelatina, verdeata, supa de legume, busuioc, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare si piper.
pentru terină:
- 800 g roşii
- 200 g mozzarella
- 60 g măsline negre
- 15 g gelatină
- 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc şi oregano)
- 100 ml supă de legume
pentru sos:
- 30 g busuioc
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri zeamă de lămâie
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune gelatina la înmuiat în apă rece. Scufundă roşiile pentru 30 de secunde în apă clocotită, curăţă-le de pieliţă şi de seminţe, taie-le cubuleţe mici şi pune-le în- tr-o strecurătoare ca să se scurgă de zeamă. Taie mozzarella în bastonaşe fine şi pune-o să se scurgă pe hârtie absorbantă.
Incălzeşte supa, pune în ea gelatina scursă şi stoarsă şi amestecă până când aceasta se dizolvă. Lasă să se răcească şi amestecă în lichid din când în când pentru a nu se întări. Adaugă verdeaţa tocată, roşiile tăiate, măslinele fără sâmburi şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Toarnă compoziţia obţinută într-un vas termorezistent îmbrăcat cu hârtie de copt şi pune deasupra, în formă de spic, bastonaşele de mozzarella. Pune vasul în frigider pentru cel puţin 2 ore (compoziţia trebuie să se întărească).
Intre timp, pune în blender busuiocul, uleiul, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust, şi mixează până când totul devine o pastă. Taie terina de roşii în felii. Pune pe farfurii puţin sos, aşază deasupra câte o felie de terină şi serveşte preparatul însoţit de o salată mixtă de sezon.
Terină de roşii în sos de busuioc
Poftă bună!