Terina de somon si anghila cu caviar
PrinteazaO reteta delicioasa de terina de somon si anghila cu caviar din: somon afumat, fileuri de anghila, caviar, lamaie, foi de gelatina, smantana, seminte germinate si piper.
- 200 g somon afumat (felii subţiri)
- 200 g fileuri de anghilă afumată (fără piele)
- 50 g caviar
- 1 lămâie
- 6 foi de gelatină (6 x 2 g)
- 500 ml smântână lichidă
- 50 g lăstari de seminţe germinate (lucerna, ridichi, etc)
- piper
Mod de preparare:
Tapetaţi cu folie alimentară o formă de chec, de 28 cm, lăsând-o să depăşească marginile formei. Turnaţi 40 cl de smântână lichidă într-un castron şi puneţi-l, împreună cu bătătoarele mixerului, în frigider, cca 20 min. Inmuiaţi foile de gelatină într-un bol cu apă rece. Stoarceţi lămâia. Amestecaţi cu mixerul somonul afumat cu jumătate din zeama de lămâie, pentru a obţine o spumă. Procedaţi în acelaşi fel cu anghila şi cu restul de zeamă de lămâie.
Puneţi cele două spume, separat, Ia frigider. Turnaţi restul de smântână lichidă într-o cratiţă şi încălziţi-o (fără a o fierbe).
Luaţi cratiţa de pe foc şi încorporaţi foile uscate de gelatină, amestecând până la dizolvarea completă. Bateţi frişca păstrată în frigider. Incorporaţi-o, cu atenţie, în crema cu gelatină, după ce aceasta s-a răcit.
Crema astfel obţinută va fi încorporată, împărţită în două, în cele două spume puse la rece. Piperaţi şi amestecaţi cu grijă.
Turnaţi spuma de somon pe fundul formei. Neteziţi cu o spatulă şi repartizaţi deasupra, într-un strat subţire, caviarul stors.
Acoperiţi cu spuma de anghilă afumată. Acoperiţi cu marginile foliei şi puneţi forma în frigider timp de 12 h. Pentru scoaterea din formă, desfaceţi folia, aşezaţi un platou deasupra formei şi răsturnaţi-o, înlăturând şi folia.
Decoraţi cu lăstari şi păstraţi la rece. Se poate servi cu sferturi de lămâie.Terina de somon si anghila cu caviar
Terina de somon si anghila cu caviar
Pofta buna!