Terina de vita in frunze de praz
PrinteazaO reteta de terina de vita cu morcovi, gulii, foid e gelatina, rosii, sare si piper.
- 5 fire de praz
- 1 cub de concentrat de supă de vacă
- 600 g carne de vită fiartă
- 3 morcovi fierţi
- 3 gulii fierte
- 6 foi de gelatină
- 3 roşii
- sare
- piper
Preparare:
Se separă părţile albe ale prazului de cele verzi. Se face o supă din cubul de vită în care se fierb 20 de minute părţile verzi. Se scurg şi se presează uşor pentru a înlătura excesul de lichid.
Carnea de vită fiartă se taie în lamele groase. La fel se procedează cu legumele fierte, morcovii şi guliile. Foile de gelatină se pun la înmuiat în puţină apă rece. Roşiile se opăresc, apoi se curăţă de pieliţe şi seminţe si se taie cubuleţe. Se pun 500 ml de supă pe foc mic, apoi se adaugă cubuleţele de roşii şi două linguri de carne tăiată lamele.
Se adaugă sare, piper şi se mai lasă la fiert 10 minute la foc mare. Se obtine un piure fin cu mixerul, din care se pun deoparte 350 ml. Gelatina se subţiază cu 2 linguri de supă caldă, apoi se adaugă în piureul de roşii şi carne.Se tapetează o formă cu o folie de aluminiu, apoi cu frunzele fierte de praz, care trebuie să depăşească marginile formei.
Se aşază pe fundul formei un strat de carne tăiată apoi un strat de piure de carne şi roşii, apoi un strat de legume fierte. Se continuă alternarea straturilor până se umple forma. Ultimul strat trebuie să fie de piure de carne şi roşii. Se înveleşte totul cu frunzele de praz si, la final, cu folia de aluminiu. Se lasă în frigider timp de 6 până la 12 ore ca să se întărească.
Pofta buna!
Foarte buna aceasta terina cu praz. O sa mai repet reteta.