Terină de viţel, porc şi pui
PrinteazaO reteta de Terină de viţel, porc şi pui din: carne de vitel, carne de porc, ficatei de pui, portocala, lamaie, usturoi, cimbru, otet, ulei de masline, vin rosu, pudra de gelatina, sare si piper.
- 500g carne de viţel
- 200 g carne grasă de porc
- 250g ficăţei de pui
- 1 portocală
- 1 lămâie
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguriţe cimbru proaspăt
- 1 lingură oţet
- 1 lingură ulei de măsline
- 200ml vin roşu
- 1 linguriţă pudră de gelatină (sau 2 foi)
- 12 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mărunţiţi pe jumătate cu un blender carnea de viţel, de porc şi ficăţeii, tăiate toate în cubuleţe. Puneţi pasta obţinută într-un castron mai mare. Stoarceţi portocala şi lămâia, păstraţi sucul separat şi adăugaţi pulpa de lă¬mâie şi portocală peste ingrediente. Adăugaţi usturoiul pisat, cimbrul, uleiul, oţetul, dafinul mărunţit şi piperul.
Mărunţiţi totul cu blenderul câteva secunde, apoi adăugaţi vinul şi amestecaţi bine. Pasta nu trebuie să fie foarte fină. Puneţi pasta obţinută la frigider până a doua zi. Săraţi compoziţia şi puneţi-o într-o tavă de chec unsă. Nivelaţi compoziţia şi coaceţi-o la cuptor, la bain-marie, cel puţin 2 ore.
Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi-o la răcit. Acoperiţi compoziţia cu o folie şi puneţi deasupra o greutate care să preseze ingredientele. Scurgeţi eventualul lichid format în timpul coacerii. Puneţi tava la frigider pentru 2 ore.
Dizolvaţi gelatina în puţină apă rece, apoi turnaţi-o peste sucul de lămâie şi portocală. Dacă este prea puţin suc, adăugaţi apă rece. Trebuie să obţineţi cam o cană plină de gelatină. Turnaţi gelatina peste terina aşezată pe un platou de servire. Ornaţi cu foi de dafin întregi şi cu boabe de piper. Ţineţi la rece, până când se întăreşte bine gelatina.
Terină de viţel, porc şi pui
Pofta buna!