Terina delicioasa de cartofi
PrinteazaTerina delicioasa de cartofi din: cartofi, sare, varza, supa de legume, ardei gras, rosii, busuioc, ulei de masline, piper, boia, lapte, smantana, cascaval.
- 500 g cartofi
- sare
- 700 g varză ascuţită
- 500 ml supă de legume
- câte 1 ardei gras roşu, galben şi verde
- 250 g roşii cherry
- legătură de busuioc
- 3 linguri de ulei de măsline
- piper
- boia
- 200 ml lapte
- 2 linguri de smântână pentru gătit
- 100 g caşcaval
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă şi se fierb aproximativ 20 de minute în apă cu puţină sare. Se desfac frunzele verzei şi se opăresc circa 4 minute în supa de legume, după care se scot şi se lasă la scurs. Nervurile groase se netezesc.
Ardeii şi roşiile se curăţă, se spală şi se taie pe jumătate. Ardeii se curăţă de seminţe, iar pulpa se taie fâşii. Se spală busuiocul, se usucă şi se taie, de asemenea, fâşii. Se preîncălzeşte cuptorul la 170 °C.
Fâşiile de ardei, roşiile şi busuiocul se călesc în ulei încins, după care amestecul se asezonează cu sare, piper şi boia.
La final, frunzele de varză se pliază peste umplutură, apoi forma se acoperă cu folie de aluminiu. Forma se umple cu legumele şi cu masa de cartofi şi brânză. Legumele trebuie să fie înconjurate de compoziţia pe bază de cartofi.
Cartofii se trec prin presa de cartofi (cât sunt încă fierbinţi), apoi se amestecă cu laptele cald, smântână şi brânza. Masa rezultată se condimentează cu sare, piper şi boia. Se unge cu unt o formă de chec, care se tapetează apoi cu frunzele de varză. Acestea trebuie să treacă peste marginile formei.
Terina se ţine la cuptor circa 20 de minute (pe şina din mijloc). Cu 10 minute înainte de finalul timpului de coacere, se îndepărtează folia de aluminiu. Terina de cartofi se serveste tăiată felii.
Pofta buna!
Nu am mai auzit de terina de cartofi