Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc

Printeaza

Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc din: carne de pasare, slanina, coniac, vin alb, foaie de dafin, cimbru, ciuperci, ceapa, ulei, oua, piept de porc, portocala, sare, piper, coriandru, boia iute, foi de placinta.

Ingrediente:Terina_din_carne_de_pasare_cu_slaninuta_si_piept_de_porc

  • 1250 g carne de pasare (rata, pui, curcan, gasca)
  • 300 g slaninuta
  • 4 linguri coniac
  • 100 ml vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ramurica de cimbru
  • 250 g ciuperci
  • 3 cepe
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • 350 g piept de porc
  • 1 portocala
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • boia iute
  • 1 prapur de porc sau 2 foi de placinta

 

Mod de preparare:

Dezosaţi pasărea şi tăiaţi carnea în fâşii. Tăiaţi la fel slăninuţa. Puneţi fâşiile într-un castron şi condimen- taţi-le bine cu sare, piper, coriandru, boia iute.

Turnaţi peste carne coniacul şi adăugaţi cimbrul proaspăt sfărâmat şi foaia de dafin ruptă în bucăţele.

Amestecaţi bine ingredientele şi acoperiţi castronul cu folie. Puneţi-l la rece pentru 24 ore, la marinat.

Curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-le în felii, căliţi-le în ulei împreună cu 2 cepe tăiate mărunt, sare şi piper.

Când a scăzut apa lăsată de ciuperci, adăugaţi vinul şi lăsaţi-le la fiert până când şi acesta scade.

Tăiaţi pieptul de porc în cubuleţe, şi procedaţi la fel cu jumătate din carnea de pasăre şi de slănină mari­nate.

Adăugaţi 1 ceapă tăiată mărunt şi miezul de portocală tăiat în cubuleţe.

Peste aceste ingrediente spargeţi 2 ouă, adăugaţi sare şi piper şi amestecaţi-le, adăugând lichidul rămas de la marinare.

Ungeţi tava cu ulei, tapetaţi-o cu prapur (folie, foaie de plăcintă).

Puneţi jumătate din amestecul cu ouă preparat mai sus. Nivelaţi ingredientele şi peste ele aşezaţi bucăţile de carne şi de slănină netăiate, răma­se în fâşii.

Deasupra lor puneţi restul amestecului cu ouă. Peste acesta turnaţi în strat uniform ciupercile.

Nivelaţi stratul de ciuperci şi aşezaţi peste ele frunze de dafin şi de cimbru verde, cât mai decorativ.

Dacă aţi tapetat tava cu prapur proaspăt, acoperiţi terina cu o margine a lui, peste frunzele de dafin şi cimbru.

Puneti tava la bain-marie, la cuptor şi coaceţi-o cel puţin 100 de minute, la foc potrivit. Lăsati-o la răcit şi serviţi-o tăiată în felii cu grosimea de 2 – 3 cm.

Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc

Terina_din_carne_de_pasare_cu_slaninuta_si_piept_de_porc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cam multa carne in terina asta :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.