Terina din fleica de vita cu garnitura de cartofi fondanti

Printeaza

Terina din fleica de vita cu garnitura de cartofi fondanti din: fleica de vita, dafin, ienibahar, piper, cimbru, usturoi, cartofi, unt, dafin, usturoi, ulei, sare, crema de hrean, smantana, lamaie.

Ingrediente:Terina din fleica de vita cu garnitura de cartofi fondanti

  • 2 kg fleică de vită cu os
  • 2 frunze de dafin
  • 3 boabe de ienibahar
  • 1 linguriţă de boabe de piper negru
  • 4 fire de cimbru
  • 3 căţei de usturoi
  • sare după gust

Pentru cartofii fondanţi:

  • 2 kg cartofi
  • 250 g unt
  • 4 frunze de dafin
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 linguriţă de ulei de măsline
  • sare şi piper negru după gust

Pentru sos:

  • 2 linguri de cremă de hrean (în borcan de sticlă)
  • 200 g smântână
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Aşezaţi carnea de vită într-o cratiţă şi turnaţi apă rece. Adăugaţi toate condimentele în afară de sare şi lăsaţi-o să fiarbă la foc mic, timp de patru ore. Apoi luaţi-o din cratiţă, dar lăsaţi supa de vită până se îngro&şă, ajungând la o treime din volumul iniţial.

Indepărtaţi carnea de pe oase, presăraţi sare şi aşezaţi-o într-un bol căptuşit cu folie alimentară.

Turnaţi supa peste carne, acoperiţi bolul cu folie şi lăsaţi astfel la frigider. După ce o scoateţi o tăiaţi în cubuleţe.

Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-le capetele, pentru a lua formă de butoiaşe. Puneţi într-o tigaie uleiul de măsline, untul, cartofii, cu tot cu capete, usturoiul presat, frunzele de dafin, sarea şi piperul negru şi prăjiţi până când untul şi-a schimbat culoarea.

Apoi turnaţi apă cât să a acoperiţi cartofii şi, imediat ce aceasta s-a absorbit, întoarceţi-i. Transferaţi cartofii pe otavă şi introduceţi-i în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10 minute.

Amestecaţi hreanul cu smântână şi sucul de lămâie. Aşezaţi o bucată de terină pe fiecare cartof şi serviţi împreună cu sosul de hrean.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.