Terina fina de somon cu sos

Printeaza

Terina fina de somon cu sos din: gelatina, somon afumat, smantana, vermut, piper, trufa, hran.

 

Ingrediente:

  • 8 foi de gelatină albă
  • 600 g somon sălbatic afumat
  • 700 ml smântână pentru gătit
  • 150 g smântână
  • vermut sec, de ex. Noilly Prat
  • piper alb proaspăt măcinat
  • 1 trufă neagră mică
  • 1 linguriţă de hrean ras

 

Mod de preparare Terina fina de somon cu sos:

Foile de gelatină se înmoaie conform instrucţiunilor de pe ambalaj în apă rece. 1/3 din fileul de somon se taie cubuleţe şi se păstrează deoparte.

Restul somonului se pasează împreună cu 50 ml de smântână dulce şi cu smântână. Se asezonează cu vermut şi cu piper. Apoi se toacă trufa şi se adaugă în amestec împreună cu cubuleţele de somon lăsate deoparte.

Foile de gelatină se des­prind cu atenţie, după care se amestecă întâi cu o parte din amestecul cu somon, apoi cu întreaga cantitate.

450 ml de smântână dulce se bat până ce masa se întăreşte, apoi se înglobează cu grijă în amestecul cu somon.

Se păstrează minim 4 ore la frigider (acoperit), pentru a se întări. Se îmbracă o terină în folie de plastic transpa­rentă, se umple cu amestecul cu somon şi se nivelează.

Terina se răstoarnă, se taie, se aranjează pe un platou şi se ornează cu mărar. Pentru sos se bate restul smântânii dulci şi se ames­tecă cu hreanul.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.