O reteta delicioasa de Salata cu foie gras de rata si mango din: fetica, foie gras de rata, piept de rata, mango, otet de cidru, alune de padure, ulei de alune de padure, sare si piper. Ingrediente: 250 g fetică 150 g foie gras, de raţă, semipreparat 120 g piept de raţă îndopată, tranşat 1 […]
Terină de foie gras
PrinteazaTerină de foie gras din: foie gras, sare, piper, amestec de condimente, nucsoara, coniac.
Ingrediente:
- 600 g de foie gras
- 7 g sare fină
- 2 g de piper
- 1 lingură de amestec din quatre-epices (piper, nucşoară, cuişoare şi ghimbir/scorţişoară)
- praf de nucşoară rasă (facultativ)
- 10 cl armagnac sau coniac
Mod de preparare:
Scoateţi foie gras din frigider cu cel puţin două ore înainte, pentru a ajunge la temperatura potrivită astfel încât să fie manevrat fără a se fărâmiţa.
Clătiţi-l pentru a îndepărta eventualele urme de sânge. Tamponaţi.
Distanţaţi cu grijă cei doi lobi, pentru a scoate nervii: trageţi nervii cu atenţie, fără a-i rupe, cu ajutorul unui vârf de cuţit.
Puteţi face incizii pentru a repera traiectoria venelor şi a nervilor. Separaţi cei doi lobi, dacă nu aţi făcut-o înainte.
Amestecaţi bine într-un bol sarea, piperul, condimentele, nucşoara şi armagnac-ul pentru a pregăti o marinată.
Puneţi lobii într-o strachină şi, cu ajutorul unei pensule, acoperiţi-i bine, timp de 5 minute, pe toate feţele cu marinată, pentru a se impregna.
Acoperiţi recipientul şi puneţi la frigider peste noapte.
Scoateţi ficatul din frigider cu 2 ore înainte de a prepara pasta.
Aşezaţi lobii într-un vas, începând cu cel mai mare (cu partea convexă deasupra), tasând cât de mult posibil pentru a nu lăsa goluri.
Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 110°C. Daţi apa în clocot.
Când cuptorul este la temperatura dorită, puneţi vasul în mijlocul unul vas termorezistent, umpleţi vasul cu apă în fierbere până la jumătate şi fierbeţi la bain-marie timp de 50-60 de minute.
Lăsaţi vasul să se răcească. Când ajunge la temperatura camerei, puneţi-l în frigider acoperit cu capac sau cu folie şi lăsaţi-l să se odihnească cel puţin 24 de ore înainte de servire.
Pofta buna!
Salata cu foie gras de rata si mango
Incoming search terms:
- terina de foie gras
- terina de foie gras reteta