Terină de foie gras

Printeaza

Terină de foie gras din: foie gras, sare, piper, amestec de condimente, nucsoara, coniac.

 

Ingrediente:

  • 600 g de foie gras
  • 7 g sare fină
  • 2 g de piper
  • 1 lingură de amestec din quatre-epices (piper, nucşoară, cuişoare şi ghimbir/scorţişoară)
  • praf de nucşoară rasă (facultativ)
  • 10 cl armagnac sau coniac

 

Mod de preparare:

Scoateţi foie gras din frigider cu cel puţin două ore înainte, pentru a ajunge la temperatura potrivită astfel încât să fie manevrat fără a se fărâmiţa.

Clătiţi-l pentru a îndepărta eventualele urme de sânge. Tamponaţi.

Distanţaţi cu grijă cei doi lobi, pentru a scoate nervii: trageţi nervii cu atenţie, fără a-i rupe, cu ajutorul unui vârf de cuţit.

Puteţi face incizii pentru a repera traiectoria venelor şi a nervilor. Separaţi cei doi lobi, dacă nu aţi făcut-o înainte.

Amestecaţi bine într-un bol sarea, piperul, condi­mentele, nucşoara şi armagnac-ul pentru a pregăti o marinată.

Puneţi lobii într-o strachină şi, cu ajutorul unei pensule, acoperiţi-i bine, timp de 5 minute, pe toate feţele cu marinată, pentru a se impregna.

Aco­periţi recipientul şi puneţi la frigider peste noapte.

Scoateţi ficatul din frigider cu 2 ore înainte de a pre­para pasta.

Aşezaţi lobii într-un vas, începând cu cel mai mare (cu partea convexă deasupra), tasând cât de mult posibil pentru a nu lăsa goluri.

Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 110°C. Daţi apa în clocot.

Când cuptorul este la temperatura dorită, puneţi vasul în mijlocul unul vas termorezistent, umpleţi vasul cu apă în fierbere până la jumătate şi fierbeţi la bain-marie timp de 50-60 de minute.

Lăsaţi vasul să se răcească. Când ajunge la tem­peratura camerei, puneţi-l în frigider acoperit cu capac sau cu folie şi lăsaţi-l să se odihnească cel puţin 24 de ore înainte de servire.

 

 

Pofta buna!

 

 

Salata cu foie gras de rata si mango

O reteta delicioasa de Salata cu foie gras de rata si mango din: fetica, foie gras de rata, piept de rata, mango, otet de cidru, alune de padure, ulei de alune de padure, sare si piper. Ingrediente: 250 g fetică 150 g foie gras, de raţă, semipreparat 120 g piept de raţă îndopată, tranşat 1 […]

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • terina de foie gras
  • terina de foie gras reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.