Terina fondanta cu mere si merisoare
PrinteazaTerina fondanta cu mere si merisoare din: agar-agar, mere, sirop de artar, merisoare.
- 4 g agar-agar
- 1 kg mere mălăieţe
- 2 linguri sirop de arţar
- 4 linguri de cranberry uscate
Mod de preparare:
Curăţaţi merele, îndepărtaţi cotorul şi seminţele. Tăiaţi-le cuburi şi puneţi-le într-o cratiţă cu puţină apă pe fund. Acoperiţi şi ţineţi pe foc aproximativ 10 minute, până devin moi. Amestecaţi energic ca să obţineţi un compot cu câteva bucăţi.
Turnaţi într-o cratiţă, adăugaţi siropul de arţar şi agar-agar. Daţi în clocot, faceţi focul mic şi mai ţineţi 1 minut, amestecând. Adăugaţi cranberry.
Turnaţi într-o formă de pământ, lăsaţi să se răcească, apoi ţineţi 2 ore la frigider.
Serviţi terina scoasă din formă pe un platou şi tăiată în felii.
Pofta buna!