Terina cu legume din: morcovi, branza de vaci, iaurt, oua, patrunjel, sare, piper, zucchini, broccoli. Ingrediente: 1 morcov 250 g brânză de vaci 150 g iaurt 150 g creme fraiche 4 ouă 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt sare piper 200 g felii de morcov opărite 200 g felii de zucchini opărite 200 g bucheţele de […]
Terina cu legume si branza de capra
PrinteazaTerina cu legume si branza de capra din: dovlecei, ardei, branza de vapra, branza de vaci, unt, marar, patrunjel, piper.
- 3-4 dovlecei
- 3-4 ardei capia
- 250 g brânză de capră
- 250 g brânză de vaci
- 1 lingură cu unt
- mărar
- pătrunjel
- piper în patru culori
Mod de preparare:
Coace ardeii şi curăţă-i de coajă şi seminţe. Pune-i la scurs.
Curăţă dovleceii, feliază-i cât mai subţire şi pune-i la fript pe un grătar sau într-o tigaie teflonată, fără grăsime.
Amestecă brânza de vaci cu cea de capră, fărâmiţată în prealabil, şi untul la temperatura camerei.
După gust, adaugă mărar şi/sau pătrunjel verde tocate mărunt, piper (cel în patru culori, se găseşte în majoritatea supermarketurilor, nu costă mult, este mai aromat şi, desigur, frumos colorat).
Tapetează cu folie alimentară castronele de supă.
Aşază straturi alternative de dovlecel, pastă de brânză şi ardei copţi. Dă la rece până în momentul servirii.
Răstoarnă, îndepărtează folia alimentară şi serveşte.
Este un antreu uşor de pregătit şi, în funcţie de brânzeturile folosite, un preparat cu puţine calorii.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Terina cu legume si oua de prepelita
Terina cu legume si oua de prepelita din: legume congelate, oua de gaina, oua de prepelita, patrunjel, unt, sare, piper. Ingrediente: 600 g legume congelate 6 ouă de găină 6 ouă de prepeliţă o legătură pătrunjel 25 g unt sare piper Mod de preparare: Legumele se fierb si apoi se lasă la-scurs. 4 ouă de prepeliţă […]
Pofta buna!