Terina de legume cu iaurt
PrinteazaTerina de legume cu iaurt din: ulei, ciuperci, dovlecei, morcovi, ardei, iaurt, smantana, gelatina.
Ingrediente:
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 150 g ciuperci, tăiate în felii sau cuburi
- 2 dovlecei, feliaţi
- 2 morcovi, feliaţi
- 400 g dovleac, tăiat în bucăţele (opţional)
- 1 ardei roşu, tăiat cubuleţe
- 450 g iaurt grecesc
- 150 ml smântână
- 150 g creme fraiche
- 9 foi de gelatină, înmuiate în apă rece
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie prăjeşte ciupercile şi legumele timp de 10-15 minute, amestecând din când în când.
Asezonează cu sare şi piper măcinat.
Scoate legumele pe o hârtie absorbantă şi lasă-le să se răcească.
Amestecă împreună iaurtul, smântână şi creme fraiche, apoi asezonează cu sare şi piper negru măcinat.
Incălzeşte 3-4 linguri din această compoziţie într-o crăticioară.
Stoarce gelatina de apa în exces, apoi dizolv-o în compoziţia de iaurt de pe foc. Amestecă cu compoziţia de iaurt rece, apoi tasă să se răcească.
Pune ciupercile şi legumele într-un castron Şi amestecă-le cu 3-4 linguri din compoziţia de iaurt.
Tapetează cu folie o tavă de chec. Pune legumele şi ciupercile. Toarnă compoziţia de iaurt şi nivelează.
Acoperă cu folie şi lasă la frigider timp de 5 ore, pentru a se întări.
Pentru a servi, scoate terina cu ajutorul foliei din tavă şi tai-o în felii.
Pofta buna!