Terina de legume cu iaurt

Printeaza

Terina de legume cu iaurt din: ulei, ciuperci, dovlecei, morcovi, ardei, iaurt, smantana, gelatina.

 

Ingrediente:

  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 150 g ciuperci, tăiate în felii sau cuburi
  • 2 dovlecei, feliaţi
  • 2 morcovi, feliaţi
  • 400 g dovleac, tăiat în bucăţele (opţional)
  • 1 ardei roşu, tăiat cubuleţe
  • 450 g iaurt grecesc
  • 150 ml smântână
  • 150 g creme fraiche
  • 9 foi de gelatină, înmuiate în apă rece

 

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie prăjeşte ciupercile şi legumele timp de 10-15 minute, amestecând din când în când.

Asezonează cu sare şi piper măcinat.

Scoate legumele pe o hârtie absorbantă şi lasă-le să se răcească.

Amestecă împreună iaurtul, smântână şi creme fraiche, apoi asezonează cu sare şi piper negru măcinat.

Incălzeşte 3-4 linguri din această compoziţie într-o crăticioară.

Stoarce gelatina de apa în exces, apoi dizolv-o în compoziţia de iaurt de pe foc. Amestecă cu compoziţia de iaurt rece, apoi tasă să se răcească.

Pune ciupercile şi legumele într-un castron Şi amestecă-le cu 3-4 linguri din compoziţia de iaurt.

Tapetează cu folie o tavă de chec. Pune legumele şi ciupercile. Toarnă compoziţia de iaurt şi nivelează.

Acoperă cu folie şi lasă la frigider timp de 5 ore, pentru a se întări.

Pentru a servi, scoate terina cu ajutorul foliei din tavă şi tai-o în felii.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.