Terină cu vinete și curcan din: carne tocata de curcan, orez, vinete, masline, oua de prepelita, sare, piper, boia afumata, marar, ulei. Ingrediente: 400 g carne tocată de curcan 100 g orez 2 vinete 100 g măsline fară sâmburi 8-10 ouă de prepeliță sare piper ½ linguriță boia afumată mărar ulei Mod de preparare: […]
Terina de legume
PrinteazaTerina de legume din: cartofi, frunze de varza, morcovi, boabe de porumb, sfecla, oua, branza de vaci, ulei, parmezan, seminte de chimen, sare si piper.
- 1,5 kg cartofi
- 5-6 frunze mari de varza
- 4 morcovi
- 200 g boabe de porumb
- 1 sfecla mare
- 4 oua
- 500 g brana dulce de vaci
- 3 linguri ulei
- 1 ou pentru uns deasupra
- 150 g parmezan
- 1 lingurita seminte de chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi, în vase diferite, cartofii în coajă, sfecla şi morcovii curăţaţi. Lăsaţi să se răcească legumele după ce le-aţi scurs de apă.
Curăţaţi cartofii şi sfecla şi tăiati-le în rondele cam de aceeaşi grosime. Tapetaţi o tavă de chec, unsă cu ulei, cu frunze de varză, opărite în apă cu sare.
Puneţi în tavă un rând de rondele de cartofi, suprapuse puţin, astfel încât să acoperiţi toată suprafaţa Amestecaţi brânza cu ouăle şi boabele de porumb scurse de zeamă, săraţi şi piperaţi şi puneţi un sfert din cantitate peste stratul de cartofi.
Nivelaţi şi puneţi deasupra un alt strat de rondele de cartofi, peste care aşezaţi rondele de sfeclă.
Peste acestea puneţi un strat de brânză cu ou şi porumb şi peste acesta din nou cartofi.
Urmează morcovii întregi sau tăiaţi în jumătăţi, pe lungime, un strat cu brânză, apoi sfeclă şi rondele de cartofi deasupra.
Bateţi un ou şi amestecaţi-l cu parmezanul ras şi chimenul.
Turnaţi amestecul peste ingredinete. Coaceţi terina la foc potrivit, 35 – 45 de minute.
Lăsaţi-o la răcit înainte de tăiere. Se poate servi cu iaurt, smântână, suc de roşii.
Terina de legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Terină cu vinete și curcan
Pofta buna!
Incoming search terms:
- terina de legume