Terina de linte cu ciuperci si praz

Printeaza

Terina de linte cu ciuperci si praz din: pătrunjel, tofu, faina, ulei, pesmet, sare, piper, morcovi, dovlecel, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de măsline.

 

Ingrediente:

  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100 g tofu
  • 2 linguri cu făină
  • ulei
  • pesmet
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru granitura:

  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei graşi
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri cu ulei de măsline

Mod de preparare:

Spală lintea sub jet de apă rece şi las-o în apă două ore. Adaugă foile de dafin şi fierbe lintea până când devine moale, Sărează după gust înainte de a stinge fla­căra. Pune-o la scurs într-o sită.

Trage într-o tigaie unsă cu puţin ulei ciupercile şi prazul tocate mărunt.

Pune-le într-un castron împreuna cu lintea scursă, pătrun­jelul mărunţit, brânza tofu dată pe răzătoarea mică (sau prin maşina de tocat), apoi frecată cu făina. Sărează şi piperează după gust.

Unge cu ulei o tavă de chec şi tapeteaz-o cu un amestec de pesmet fin şi făină.

Toarnă compoziţia de terină, nivelează şi dă la cuptor, la 180°C, vreme de-60 de minute.

Pentru garnitură, curăţă şi feliază după pricepere legumele. Fierbe morcovii în apă cu sare şi trage-i împreună cu celelalte legume intr-o tigaie unsă cu ulei. Serveşte terina de linte cu legume­le crocante si delicioase.

 

Terina de linte cu ciuperci si praz

Terina_de_linte_cu_ciuperci_si_praz

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.