Terina de linte cu ciuperci si praz
PrinteazaTerina de linte cu ciuperci si praz din: pătrunjel, tofu, faina, ulei, pesmet, sare, piper, morcovi, dovlecel, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de măsline.
Ingrediente:
- 1 legătură de pătrunjel
- 100 g tofu
- 2 linguri cu făină
- ulei
- pesmet
- sare
- piper
Ingrediente pentru granitura:
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 2 ardei graşi
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri cu ulei de măsline
Mod de preparare:
Spală lintea sub jet de apă rece şi las-o în apă două ore. Adaugă foile de dafin şi fierbe lintea până când devine moale, Sărează după gust înainte de a stinge flacăra. Pune-o la scurs într-o sită.
Trage într-o tigaie unsă cu puţin ulei ciupercile şi prazul tocate mărunt.
Pune-le într-un castron împreuna cu lintea scursă, pătrunjelul mărunţit, brânza tofu dată pe răzătoarea mică (sau prin maşina de tocat), apoi frecată cu făina. Sărează şi piperează după gust.
Unge cu ulei o tavă de chec şi tapeteaz-o cu un amestec de pesmet fin şi făină.
Toarnă compoziţia de terină, nivelează şi dă la cuptor, la 180°C, vreme de-60 de minute.
Pentru garnitură, curăţă şi feliază după pricepere legumele. Fierbe morcovii în apă cu sare şi trage-i împreună cu celelalte legume intr-o tigaie unsă cu ulei. Serveşte terina de linte cu legumele crocante si delicioase.
Terina de linte cu ciuperci si praz
Pofta buna!