Terină de linte verde
PrinteazaTerină de linte verde din: linte, ceapa, cimbru, foi de dafin, gelatina, rosii, arpagic.
- 125 g linte verde de Puy
- o ceapă mărunţită
- cimbru
- foi de dafin
- 4 foi de gelatină
- 2 roşii
- 1 lingură de arpagic, tocat
Pentru vinegretă:
- 1 linguriţă de muştar de Dijon
- 1 lingură de oţet din vin de Xeres
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 haşmă tocată
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Lăsaţi lintea la înmuiat în apă rece timp de o oră. Intr-un litru de apă sărată, fierbeţi ceapa mărunţită, cimbrul şi dafinul, timp de 25 de minute.
Strecuraţi lichidul. Puneţi în el lintea şi lăsaţ să fiarbă până când se înmoaie (30-40 minute).
Treceţi foile de gelatină prin apă rece pentri a le topi.
Scoateţi două treimi din zeama în care a fiert lintea. Scurgeţi foile de gelatină şi încorporaţi-le în linte.
Turnaţi preparatul într-un vas tapetat în prealabil cu folie de plastic. Lăsaţi să se întărească în fricider, timp de cel puţin 5 ore.
Intr-un bol, preparaţi vinegretă: amestecaţi muştarul şi oţetul, adăugaţi uleiul, apoi ceapa mărunţită şi pătrunjelul, săraţi şi piperaţi.
Tăiaţi pasta în felii subţiri. Decoraţi cu cubul mari de roşii şi cu arpagic tocat. Stropiţi cu vinegretă:
Pofta buna!