Terina pe vinete

Printeaza

Terina pe vinete din: vinete, ulei de masline, masline, ansoa, capere, usturoi, gelatina, rucola, rosii, ulei de susan, sare, piper.

Ingrediente:Terina pe vinete

  • 1,5 kilograme de vinete
  • 20 mililitri de ulei de măsline
  • 150 de grame de măsline negre
  • 10 grame de anşoa marinat
  • 50 de grame de capere
  • 0 lingură de usturoi
  • 3 foi de gelatină
  • rucola
  • 6 roşii
  • ulei de susan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie toate vinetele pe lungime, în felii de câte trei milimetri. Se face câte un semn pe ambele părţi, se condimentează cu zece mililitri de ulei de măsline, sare şi piper şi se pun pe grătar.

Separat, se face o pastă din măsline, capere, anşoa, usturoi si zece mililitri de ulei de măsline.

Se topeşte gelatina în apă rece şi se adaugă amestecul de mai sus. Intr-o tavă lungă aşezaţi câte un strat de vinete şi unul de pastă, pentru ultimul strat păstrând doar vinetele.

Odată umplută tava, acoperiţi-o cu o folie de plastic, tapotâind-o cu degetele şi apoi lăsaţi-o la frigider pentru trei ore.

Când s-a răcit, o tăiaţi în felii de doi-trei centimetri.

 

Terina pe vinete

Terina pe vinete

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.