Terina de peste cu sos din: file de peste, praz, usturoi, smantana, oua, paine, crevete, ceapa verde, unt, smantana.
Ingrediente:
500 g fileuri de peste alb
1 fir de praz
2 catei de usturoi
80 ml smantana
3 oua
2 felii de paine
100 g crevete decorticate
1 legatura ceapa verde
Unt
Smantana
Faina
Sare, piper, cimbru
Mod de preparare:
Se prajesc feliile de paine, se lasa sa se raceasca si se macina. Se amesteca cu fileurile de peste fiert si curatat de oase, prazul spalat si tocat marunt, usturoiul pisat, 80 ml smantana si oaulele batute.
Secondimenteaza, se adauga crevetele decorticateprajite in putin unt, se amesteca si se paseaza totul pana rezulta o pasta omogena.
Se trece printr-o sita sau printr-o strecuratoare ca sa fie mai fina si se pune intr-un castron. Se ung cu unt forme de terinasau de sufleu, se presara putina faina si se toarna compozitia.
Se aseaza formele intr-o tava cu apa si se introduce in cuptor.
Se coc circa 45 de minute la foc potrivit, se scot formele din tava si se lasa sa se raceasca complet. Se introduce in frigider si se lasa cel putin 3 ore.
Se servesc reci, cu un sos din smantana, ceapa verde, cimbru, sare si piper impreuna cu un pahar de Pinot Gris.
Terina cu manatarci din: manatarci, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel, ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci (manatarci) 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine inmuiata in lapte 50 ml smantana 100 g cascaval 50 g unt 1 […]
Terina cu fistic si carne din: carne, bacon, vin, ceapa, ou, dafin, rozmarin, ulei, sare, piper, fistic. Ingrediente: 500 g carne de iepure 250 g carne de porc 250 g carne de vitei 200 g bacon o sticlă de vin alb sec 2 cepe 2 crenguţe de rozmarin 2 foi dafin un ou 100 g fistic […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Recomand aceasta reteta, foarte gustos!