Terina de peste afumat din: peste, cartofi, ceapa, smantana, usturoi, paine, patrunjel, margarina, sare, piper. Ingrediente: 200 g peşte afumat 600 g cod 2 cartofi o ceapă 120 ml smântână de soia 2 căţei usturoi miezul a trei felii de pâine o legătură pătrunjel 25 g margarină sare piper Mod de preparare: Se amestecă […]
Terină de peşte
PrinteazaTerină de peşte din: file de merluciu, somon afumat, nucsoara, oua, smantana,spanac, maioneza, ulei, sare si piper.
- 500g file de merluciu
- 10-12 felii de somon afumat
- 2 ouă
- l/4 linguriţă nucşoară rasă
- 250ml smântână
- 4 linguri spanac fiert şi tăiat mărunt
- 4 linguri maioneză acrită cu lămâie
- ulei pentru uns tava
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie merluciul în cubuleţe de lcm şi se înlătură eventualele oase găsite.
Se pun cubuleţele de peşte într-un castron, se acoperă castronul cu folie de plastic şi se pune la frigider pentru 15 miiiute.
Se unge cu vilei o tavă de chec.
Pe fundul ei se aşază o hârtie de copt apoi se tapetata în întregime tava cu feliile de somon.
Se scot cubuleţele de peşte din frigider şi se face din ele un piure fin cu ajutorul unii blender.
Se bat spumă albuşurile cu puţină sare, piper şi cu nucşoara.
Când spuma este consistentă, se adaugă smântână şi se amestecă de câteva ori prin răsturnare, nu prin frecare.
Se toarnă spuma peste cuburile de peşte şi se amestecă.
Jumătate din compoziţie se pune în tava pregătită cu feliile de somon.
Deasupra se pune amestecul omogen obţinut din spanacul tăiat mărunt şi 2 l nguri spumă de albuş cu peşte. Se întinde amestecul în strat uniform.
Peste acesta se pune restul amestecului de spumă de ou cu peşte. Se acoperă terina cu felii de somon.
Tava se acoperă cu folie dublă de copt. Se coace într-o altă tavă mai mare în care s-a pus apă.
Se coace aproximativ 1 oră sau până când, dacă se înţeapă terina cu o scobitoarei aceasta iese curată.
Se scoate tava din cuptor, se lasă la răcit şi apoi se scoate terina pe un platou, prin răsturnare.
Se taie în felii şi se serveşte cu maioneză amestecată cu suc de lămâie.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Terina de peste cu spanac si smantana
Terina de peste cu spanac si smantana din: peşte alb fără oase, smântână, ouă, ceapă, usturoi, pâine, pătrunjel, mărar, spanac, unt, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 800 g peşte alb fără oase 120 ml smântână 4 ouă o ceapă mare 2 căţei usturoi 2 felii pâine o legătură pătrunjel o legătură mărar câteva frunze spanac 50 g unt sare piper pătrunjel […]
Pofta buna!