Terina picanta cu pui si ficat de porc
PrinteazaTerina picanta cu pui si ficat de porc din: ficat de pui, pulpe de pui, ficat de porc,roşii cherry (galbene şi roşii), ardei graşi roşii, ardei graşi galbeni, ardei iute roşu, căţei de usturoi, ceapa, pătrunjel, ulei, sare, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 250 g ficat de pui
- 200 g pulpe de pui tocate
- 150 g ficat de porc
- 250 g roşii cherry (galbene şi roşii)
- 2 ardei graşi roşii
- 2 ardei graşi galbeni
- 1 ardei iute roşu
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică
- 2 legături de pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o împreună cu usturoiul mărunţit. Adaugă ficatul tăiat în cuburi şi sotează.
Pune carnea tocată, sare, piper, lasă totul să scadă la foc mic, apoi dă amestecul prin maşina de tocat.
Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt (sau foloseşte o tavă de silicon neunsă).
Aşază un strgtidin pasta de ficat, unul din fâşii de ardei roşu şi ardei iute tocat mărunt, apoi câte un strat de ficat, pătrunjel mărunţit, pastă, ardei verde fâşii. Ultimul strat să fie din pastă de ficat.
Dă la cuptor 35 de minute. Serveşte terina rece, cu rondele de roşie şi busuioc.
Terina picanta cu pui si ficat de porc
Pofta buna!