Terina de pui cu bacon si merisoare
PrinteazaTerina de pui cu bacon si merisoare din: piept de pui, pulpe de pui dezosate, ceapa, felii de bacon, unt, coniac, oua, sare, piper negru, merisoare uscate, rozmarin, nucsoara.
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- 500 g pulpe de pui dezosate
- 2 cepe
- 250 g felii de bacon
- 50 g unt
- 50 ml coniac
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper negru măcinat
- 50 g merişoare uscate
- rozmarin
- nucşoară rasă
- usturoi crud sau granulat
Mod de preparare:
Dai prin maşina de tocat pulpele de pui şi tai pieptul de pui în fâşii late de un deget, pe care le presari cu sare şi piper.
Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în puţin unt topit. Amesteci carnea tocată cu gălbenuşurile, condimente şi sare după gust, omogenizezi şi, încorporezi coniacul şi ceapa călită şi răcită.
Intr-o forma de chec, aşezi feliile de bacon astfel încât să treacă şi peste marginile tăvii.
Peste bacon pui un strat de carne tocată, presari merişoare, pui un alt strat de carne, tocată, fâşii de piept de pasăre, merişoare şi carne tocată, pe care o acoperi cu marginile feliilor de bacon.
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o aşezi într-un vas cu apă.
Le introduci împreună în cuptor, pentru 2-3 ore, la foc mediu, înţepând folia în câteva locuri.
Când e gata, o laşi să se răcească în formă, apoi o rastorni pe un platou.
Terina de pui cu bacon si merisoare
Pofta buna!
Foarte buna terina de pui