Dovlecei la tigaie din: dovlecei, sare, ulei de masline. Dovleceii sunt tăiați subțiri, sărați și prăjiți până devin crocanți și aurii. Aceștia pot fi serviți ca aperitiv sau garnitură și se pot însoți cu diverse sosuri de preferință. Ingrediente: 2-3 dovlecei de mărime medie Sare (după gust) Ulei de măsline (cantitate mică) Mod de […]
Terina rece cu ou
PrinteazaTerina rece cu ou din: oua, sunca, cascaval, mazare, morcovi, branza de vaci, unt, smantana, gelatina, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 oua
- 200 g sunca
- 100 g cascaval
- 100 g mazare proaspata sau conservata
- 2 morcovi
- 600 g branza proaspata de vaci
- 2 linguri unt
- 4 linguri smantana
- 12 g gelatina
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi tai mărunt, îi pui la fiert în apă cu împreună cu mazărea până se înmoaie. Scurgi apa şi le să se răcească.
Freci brânza cu untul şi smântână ţii o cremă. Tai şunca şi caşcavalul cubuleţe şi le cu brânza.
Incorporezi legumele fierte, pătrunjelul cât mai fin şi sarea şi piperul după gust. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi o torni în compoziţie, omogenizând toate ingredientele.
Tapetezi o tavă de cu folie alimentară, pui 3/4 din compoziţie, aşezi din loc în toc ouăle fierte şi deasupra pui restul compoziţiei.
Nivelezi şi dai la rece terina cel puţin 5 ore.
Terina rece cu ou
Pofta buna!
Omleta cu guacamole din: ulei, oua, branza, guacamole. Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos. Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea concentrării și performanței cognitive, reducerea […]
Arata bine terina cu ou